Oruç Tutanlar Ne Kadar Su Tüketmeli

Beslenme ve Diyet Uzmanı Hayrettin Mutlu, yaz aylarında iftar ile sahur arasında en az 2 litre su tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Temmuz 2011 14:23
Oruç Tutanlar Ne Kadar Su Tüketmeli

Sema Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Hayrettin Mutlu, Ramazan ayının ağustos ayına denk gelmesiyle günde ortalama 15-16 saat aç ve susuz kalınacağını hatırlatarak, "İftarla sahur arasında en az 2 litre su tüketilmeli" dedi.

Ramazan ayının sıcak ve uzun günlere denk gelmesi, "Beslenme ve sıvı alımı nasıl olmalı?" sorusunu gündeme getirdi.

"Ramazan'da gün boyu aç ve susuz kalan vücut, iftarla başlayan beslenme sürecinde fazlaca yorulmamalı" diyen Mutlu, en önemli noktanın sıvı alımını artırmak olduğunu vurguladı. Mutlu, iftardan hemen sonra başlayarak her yarım saatte bir bir bardak su içilmesinin yeterli günlük sıvı tüketimini sağladığını belirterek, "Sahurda içeceğiniz 2 bardak su ile de günlük yaklaşık su tüketiminizi düzenlemiş olacaksınız" şeklinde konuştu.

Bu dönemde en az 2 litre su içilmesi gerektiğini belirten Mutlu, su haricideki sıvı alım kaynaklarının ise yoğurt-süt grubu besinlerle sebze ve meyveler olabileceğini söyledi. "Bu dönemde su haricinde sıvı alımında aşırı çay, kahve ve asitli içeceklerin yerine taze sıkılmış meyve suyu ve komposto tercih edilmelidir" uyarısında da bulunan Mutlu, vücut suyu azalmasının Ramazan'ın ilk haftasında en belirgin şekilde ortaya çıktığını ifade ederek, "Sıvı tüketiminin gün içinde birdenbire tamamen kesilmesi, özellikle ilk haftada etkisini gösterir. Daha sonra vücut, gün içinde sıvı tüketilmemesine karşı önlemlerini almaya başlar" açıklamasını yaptı.


HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.