'Orucu Gerçekten İnanarak Tutanları Sıcak Etkilemez'

Isparta Müftüsü Mehmet Emin Avci, havaların sıcak olmasıyla oruç tutan insanların sayısının azalıp azalmayacağı yönündeki iddialara "Orucu gerçekten inanarak tutanları sıcak pek etkilemez" dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Ağustos 2011 18:06
'Orucu Gerçekten İnanarak Tutanları Sıcak Etkilemez'

Isparta Müftüsü Mehmet Emin Avcı, havaların sıcak olmasıyla oruç tutan insanların sayısının azalıp azalmayacağı yönündeki iddialara "Orucu gerçekten inanarak tutanları sıcak pek etkilemez" dedi.

Avcı, yaptığı açıklamada, onbir ayın sultanı Ramazan ayının dün kılınan teravih namazı ile başladığını belirtti. Müslümanların dün gece sahura kalkarak, bugünkü oruçlarına niyetlendiklerini aktaran Avci, Ramazan ayında oruç tutmanın Allah tarafından emredilmiş bir ibadet olduğunu kaydetti.

Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine denk gelmesi ve bu nedenle oruç tutan insanların sayısında azalma olduğu yönündeki iddialara katılmadığını belirten Avcı, "İbadet soğuk hava sıcak hava fark etmez. Sıcak günler de belki sevabı daha da çoktur. Eski tecrübelerime dayanarak konuşuyorum, orucu gerçekten inanarak tutanları sıcak pek etkilemez" diye konuştu.

Oruç tutması uygun olmayan insanlara tutmamalarının doktor tarafından önerildiğini, bu durumdaki kişilerin iyileşince tutmadıkları günleri telafi etmeleri gerektiğini kaydeden Avcı, ömür boyu oruç tutamayacak insanların da fitresini vermesi gerektiğini aktardı. Bu yılki en düşük fitrenin 7. 5 TL olduğunu söyleyen Avci, oruç tutamayan kişilerin bir öğünde tüketecekleri masrafı bir başkasına vermesi gerektiğini bildirdi.

Oruç tutan insanlara mutlaka sahura kalkmalarını öneren Avcı, "Sahura kalkmak ve sahur vaktinde az da olsa bir şeyler yiyip, içmek sünnettir. Peygamber efendimiz, 'Sahura kalkın, sahurda bereket vardır' demiştir" dedi.

Mehmet Emin Avcı, Ramazan ayının başı rahmet, ortası ve sonunun da cehennemden kurtuluş ayı olduğunu ifade etti. Ramazan ayında cennet kapılarının açık, cehennem kapılarının kapalı olduğunu, şeytanların bağlandığını kaydeden Avcı, vatandaşlara bu ay içinde bol bol ibadet yapmalarını önerdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum