OSB’de Son 6 Ayda İstihdam Yüzde 50 Daraldı

Asgari Ücreti Bahane Edip İşçinin Ekmeğiyle Oynama!

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Ocak 2019 09:20
OSB’de Son 6 Ayda İstihdam Yüzde 50 Daraldı

Türk İş’ten İşverene Çağrı

Türk İş İl Temsilcisi ve TES İş Şube Başkanı Osman Korkmaz, OSB’de son 6 ayda yüzde 50 oranında işten çıkarma durumunun yaşandığını dile getirdi. Korkmaz, ayrıca asgari ücret zammını bahane edip personel çıkaran işverenlere de devlet desteklerini hatırlatarak “İşçinin ekmeğiyle oynamayın!” dedi. 

Türk İş İl Temsilcisi ve TES İş Şube Başkanı Osman Korkmaz, Kanal32 ekranlarında yayınlanan “Ne Var Ne Yok?” programının konuğu oldu. Gazeteciler Şakir Aksöz ve Bora Tüfekli’nin sorularını yanıtlayan Korkmaz, emek dünyası ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. 

Asgari ücret zammı hakkındaki görüşlerini açıklayan Türk İş İl Temsilcisi Korkmaz, “Yüzde 26,05 çok güzel bir rakam. Yetkililere teşekkür ederiz. Ama burada karşılaştığımız önemli bir sıkıntı var. Asgari ücretin yükselmesinin ardından bazı işverenlerin yüksek maliyet gibi gerekçelerle işçi çıkardıklarını üzülerek duyuyoruz. Zaten asgari ücret zammının önemli bir bölümünü devlet çeşitli pirim destekleriyle karşılıyor. Buradan işverenlere seslenmek istiyorum; asgari ücret zammını bahane ederek işçilerin ekmeği ile oynamayın. Verilen sigorta pirim teşviklerini, devlet desteklerini görmezden gelerek işçi çıkaran arkadaşların art niyetli olduklarını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. 

Asgari ücret zammının işçiyi memnun ettiğini kaydeden Korkmaz, “Evet, asgari ücret artışı işçimizi memnun etti. Ancak, gerçek enflasyon rakamlarını göz ardı etmemek lazım. Ülkemiz özellikle son 1 yıldır ciddi ekonomik sorunlar yaşıyor. Her şeyin fiyatı yükseldi. Gerçek enflasyon oranlarının dikkate alınması gerektiğini düşünüyoruz. Asgari ücret zammının işçi temsilcisi, işveren temsilcisi ve devletin oybirliği ile yapıldığını da dikkate almak lazım. Bu çok önemli bir durum” diye konuştu. 

İlginç bir bilgiyi de program esnasında paylaşan Türk İş İl Temsilcisi ve TES İş Şube Başkanı Osman Korkmaz, son 6 ay içerisinde Organize Sanayi Bölgesi’nde yüzde 50 oranında işçi çıkarımı olduğunu söyledi. Korkmaz, “Organize Sanayi Bölgesi’nde son 6 ay içerisinde istihdam açısından yüzde 50 daralma var. Bu bilgiler bize ulaşıyor ve üzülüyoruz. Tekrar söylüyorum; asgari ücret zammını bahane edip, işçinin ekmeği ile oynamayın” dedi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.