OSB'nin 2014 İstihdam Hedefi 5 Bin

Şu anda 2500 kişinin çalıştığı Isparta Süleyman Demirel OSB'de bu yıl 8 yeni tesis daha faaliyete geçecek. 2014 hedefi ise 5 bin istihdam.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Ocak 2014 09:11
OSB'nin 2014 İstihdam Hedefi 5 Bin

Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi, sessiz sedasız gelişiyor ve büyüyor. 'Isparta'da sanayi yok, sanayi gelişmemiş' söylemlerinin tersine gelişmelerin yaşandığı OSB'de 2014 yılına 5 bin istihdam hedefi ve beklentisi ile girildi.

İşadamı Mustafa Karabulut ve ekibinin görev başına gelmesinden sonra önemli çalışmaların yapıldığı Süleyman Demirel OSB'de yatırımcı için arsa bulmak zorlaştı. Daha önceden tahsis alıp da, uzun süredir yatırıma başlanmayan tahsisleri geri alan OSB Yönetimi, diğer taraftan da 2.etap OSB'de istimlak çalışmalarına başladı.

GENİŞLEME SAHASINDA
İSTİMLAKA BAŞLANDI
S.D. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabulut, şu anda 2 adet boş parselin bulunduğunu söyledi. Uzun süre yatırım yapılmayan tahsislerin geri alındığını ve yatırımcılara tahsis edildiğini anlatan Karabulut, 280 hektarlık genişleme sahasında da arsa alım çalışmalarına başlandığını açıkladı. Hak sahiplerinden m2'si 5 TL'den arsaların satın alındığını bildiren Karabulut, satın alma işleminin tamamlanmasından sonra imar planı ve parselasyon çalışmalarına geçileceğini bildirdi. Genişleme sahasında sanayi parsellerinin büyük tutulacağını belirten Karabulut, "artık büyük arsalar isteniyor. 20, 30 bin hatta 100 bin m2 parseller oluşturacağız. Büyük yatırımcılar için büyük parseller oluşturacağız" dedi.

8 FABRİKA FAALİYETE GEÇECEK
OSB Yönetim Kurulu Başkanı Karabulut, 2014'de 8 yeni tesisin faaliyete geçeceğini müjdeledi. Coca Cola meyve suyu fabrikası, BLS makine, Olimpus Mermer, Semercioğlu Gıdı, kozmetik şirketlerinin yatırımları gibi tesislerin üretim ve istihdama büyük katkı sağlayacağını bildiren Karabulut, 2500 olan istihdamın 5000'e çıkacağını müjdeledi. Cebeci Süt Ürünleri Fabrikası yanında ısı merkezi yatırımı da gerçekleştirileceğini anlatan Karabulut, bu tesis sayesinde atıkların yakılarak sanayi bölgesinin ısınmasının sağlanacağını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.