OSB'ye Bir Dev Daha Geliyor

OSB'ye Bir Dev Daha Geliyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Haziran 2015 13:58
OSB'ye Bir Dev Daha Geliyor

13.Çağrı döneminde TKDK hibe desteği için başvurulan 18 projenin tamamı merkezde onaylandı. Isparta'da tarımsal sanayi alanında özel yatırımcılar tarafından yarısı devlet destekli 50 milyon TL'lik yatırım yapılacak.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun 14.Dönem Proje Çağrısı 10 Haziran günü saat 23.00'da sona erdi. Başvuru sürecini bölgemizde iyi tanıtan ve faaliyetlerin etkin bir şekilde duyulmasını sağlayan TKDK, 14. dönemi de iyi kapattı. TKDK İl Koordinatörü Süleyman Gülcü, 14.çağrı döneminde 14 proje başvurusu yapıldığını açıkladı. Yapılan projelerin 7'sinin havyancılık, 4'ünün süt toplama merkezi, 3'ünün de meyve-sebze paketleme ve depolama alanında olduğunu belirten Gülcü, "bu projelerin toplam yatırım bütçesi 20 milyon TL. Eğer kurumumuzca projeler onaylanırsa 11 milyon 791 binr TL'lik destekleme öngörülmektedir. Ön kabulü yapılan projelerin 1'i Atabey'den, 1'i Senirkent'ten 6'sı Şarkikaraağaç'tan, 6'sı Yalvaç bölgemizden" diye bilgi verdi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Isparta'nın tarımsal sanayi rotası doğrultusunda önemli desteklemelere imza atıyor. TKDK Merkezi tarafından bealirlenen başlıklar ve sektörlere yönelik 13.Çağrı Dönemi başvuru ve değerlendirme sürecini tamamlayan TKDK, 50 milyon TL'yi bulan 18 ayrı yatırım için yüzde 60'a varan oranda hibe destek yapacak. TKDK'ya 13. çağrı dönemi kapsamında destek için başvurulan 18 projenin tamamı Ankara'da onaylandı. Proje Değerlendirme Seim Komisyonu, Isparta'da 49 milyon 451 bin yatırım hacmine sahip 18 projeyi onayladı. Bu proje sahiplerine yüzde 60'a varan oranda hibe destek verilecek.

TKDK İl Koordinatörü Orman Yüksek Mühendisi Süleyman Gülcü, 13.Çağrı Döneminin başarıyla sonuçlandığını açıkladı. Isparta İl Koordirnatörlüğü'nce başvuru kabulü yapılan 18 projenin Ankara'da Proje Değerlendirme Seçim Komisyonu tarafından da incelenerek uygun bulunduğunu anlatan Gülcü, "Kurumumuza Isparta genelinden yapılan 18 projenin tamamı merkezimizce de uygun bulunarak onaylanmıştır. Bu projelerin toplam yatırım bütçesi 49 milyon 451 bin TL'dir. Kurumumuz proje sahiplerine yüzde 50 ile yüzde 60 arasında hibe destek sağlayacak. Desteklenecek projelerin 14'ü atmasfer kontrollü soğuk hava deposu, 2'si et işleme tesisi, 2'si de süt işleme tesisidir. Bu projeler kurumumuz çalışanlarının özverili çalışmaları sonucunda ilimize kazandırılmıştır. Bu yatırımlarla ilimiz ekonomisi daha da güçlenecek ve yeni iş sahaları oluşturulacaktır. Projeler inşallah 9 ay içerisinde yatırıma dönüşecek ve faaliyete geçecektir" diye konuştu.

BİR DEV DAHA GELİYOR

TKDK'nin 13.proje çağrı döneminde destek onayı verdiği projeler arasında büyük bir süt işleme tesisi bulunuyor. Cebeci, Kınalı gibi süt ve süt ürünleri sektörünün devlerinin yatırım için geldiği OSB'de yeni bir süt işleme tesisi daha kuruluyor. Adapazarı merkezli Özgüllü Süt, Süleyman Demirel OSB'de 7.6 milyon TL'lik yatırım yapacak. Firma bu yatırımının yüzde 60'a yakınını devletten hibe alacak. Süt işleme alanında destek alan diğer firma ise Bayraktaroğlu Süt. OSB'de faaliyet gösteren Bayraktaroğlu Süt Fabrikası, makine ve teçhizat üzerine 871 bin TL'lik yatırım yapacak. TKDK, bu yatırımın da yüzde 50'sini destekleyecek.

ET İŞLEME TESİSİ

TKDK'nin 13.dönemde destekleyeceği projeler arasında 2 tane de et işleme tesisi (kesimhane) bulunuyor. Şarkikaraağaç'ta faaliyet gösteren Alize Et firması makine ve teçhizat yatırımı için 735 bin TL'lik yatırım yapacak. Bu firmada yatırımının yüzde 50'sini devletten hibe olarak alacak. Desteklenecek projeler arasında yeni et işleme tesisi de bulunuyor. Davraz Et şirketi, Keçiborlu'da 5.5 milyon TL'lik yatırımla et işleme tesisi kuracak. Bu firmaya da yapılacak destek yüzde 60'a yakın oranda.

MEYVE DEPOSU ISPARTA

TKDK'nın destekleyeceği 18 projenin 14'ü soğuk hava deposu alanında. Atmosfer kontrollü soğuk hava deposu yatırım projelerine de yüzde 60'a aran oranda destek sağlanacak. 9 ay içinde Isparta'da yeni 14 atmosfer kontrollü soğuk hava deposu yapılarak faaliyete geçecek.

KIRSAL EKONOMİK FAALİYETLERLE İLGİLİ 28 PROJE DEĞERLENDİRİLİYOR

TKDK 13.proje çağrı döneminde kırsal ekonomik faaliyetlere ilişkin 28 proje de henüz değerlendirme aşamasında. Toplam bedeli 5.7 milyon TL olan projelere eğer onay verilirse 2.8 milyon TL hibe destek verilecek. Değerlendirme sonuçlarının 15 Haziran tarihinde açıklanması bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.