Osman Pamukoğlu: 'Meclise Gireceğiz'

Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, 12 Haziran seçimlerinde Meclis"e gireceklerini söyledi, "12 Haziran akşamı hem yurt içindekileri, hem yurt dışındakileri şaşırtacağız" dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Mayıs 2011 10:33
Osman Pamukoğlu: 'Meclise Gireceğiz'

Isparta'da yaptığı Seçim gezisinin ardından Antalya'ya gelen HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, il binasında basın toplantısı düzenledi. Çok sayıda partilinin eşlik ettiği konvoyla parti binasına gelen Osman Pamukoğlu, 12 Haziran akşamı hem yurt içindekileri hem yurt dışındakileri şaşırtacaklarını, meclise gireceklerini söyledi.

Toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Pamukoğlu, "Bize bütün partilerden katılım var. Hemen hemen meclis içindekilerin tamamının, AKP dahil. Bunu en bariz de Bursa ilçelerinde gördüm. En çok da her seçimde oy kullanmayan 10-11 milyon vatandaş var. Bunların hepsi Türk siyasi hayatında, canları sıkkın oldukları için, beğenmedikleri için partinin başındakileri, onlardan da büyük katılım var. Her seçimde, hatta referandumda bile hatırlayın 11 milyon oy hakkı olan vatandaşımız oy kullanmadı. Bunlardan da çok katılım var. 11 milyon, iki yeni partiyi Meclis'e sokmak demektir" dedi.

Partiye katılımların yüzde 60'ının 30 yaşın altında olduğunu ve esas değerlendirilmesi gereken noktanın bu olduğunu dile getiren Pamukoğlu, parti olarak liseli gençlerden de yoğun ilgi gördüklerini vurguladı.

Gazetecilerin Antalya'dan nasıl bir sonuç beklediğine dair soruya, "Hangi ilde seçime giriyorsak, o ildeki milletvekili sayısının 3'te birini bekliyorum. Meclis'e gireceğiz" karşılığını veren Osman Pamukoğlu, şöyle devam etti:

"Denizdeki balığa fiyat biçilmez. Balığı tutacağız, fiyata bakarız. Bunun bir jargonu 'Daha doğmamış çocuğa don biçilmez' derler. Çocuk doğunca bakarız. Pek zaman kalmadı 3 hafta var. Türkiye genelinde durum iyi. Halkın partiye olan teveccühü çok yüksek. "

MHP'de yaşanan kaset skandallarıyla ilgilenmediğini de vurgulayan Pamukoğlu, siyasette üslubun sertleştiğine yönelik bir soruya ise "Ona sertlik denmez, terbiyesizlik denir. Sertlik başka bir şeydir. Nesini sert görüyorsun. Avrupa'ya mı, Amerika'ya tutumunu mu diyorsun. Birbirlerine karşı olan sertliklerine terbiyesizlik denir" karşılığını verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum