‘Osman Zabun’u ve Meclis’i Başbakan’a Şikayet Ederiz’

İl Genel Meclisi tarafından İl Özel İdarespor’un sahasına Defterdarlık binası yapılacak olmasına ilk tepki sporculardan geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ekim 2012 18:17
‘Osman Zabun’u ve Meclis’i Başbakan’a Şikayet Ederiz’

Depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle boşlatılacak olan Defterdarlık ve Maliye binası için yeni yer arayışı sürüyor. Meclis’in Özel İdarespor’un sahasının bir bölümüne yeni bina yapılmasını kabul etmesinin ardından Isparta’da yeni bir tartışma başladı.

İl Özel İdarespor Kulübü Başkanı Erhan Oturak, bu yanlıştan dönülmemesi halinde kabul oyu verenleri ve Meclis Başkanı Osman Zabun’u başta Gençlik ve Spor Hizmetleri Bakanı Suat Kılıç olmak üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a bile şikayet edebileceklerini söyledi.

Başkan Oturak: “Yaklaşık 30 yıldır Isparta futboluna hizmet veren bu sahanın, İl Genel Meclisi kararıyla Defterdarlığa verilecek olması bütün sporseverleri üzdü. Isparta’ya komşu illerde futbol sahası temelleri atılırken, bizim elimizden buranın alınacak olması yetkililerin spora bakışını gösteriyor. 30 yıldır Isparta’da spor adına çivi bile çakılmazken, elde ki tesislerin yok edilmesi düşündürücü. Futbol Kulüp Başkanı olarak bu olay beni derinden yaraladı”

MERKEZ GENÇLİK’TE TEPKİLİ
Futbol sahasına Defterdarlık binası yapılacak olmasına bir tepki de Merkez Gençlik Spor Kulübü Başkanı Mehmet Altıntürk’ten geldi. Başkan, konuya ilişkin şu açıklamada bulundu: “Anadolu kulüplerinin zor şartlar altında mücadele ettiğini herkes biliyor. Isparta’da bina yapılacak başka bir yer kalmadı da sporseverlerin sahasına mı göz dikildi? Bilhassa İl Özel İdarespor’un gençlere spor yaptırdığı ve sağlıklı kalmaları için çalışmalar yaptırdığı bu alana bina yapılacak olması komik. Oraya bütün Ispartalıların ihtiyacı var. Merak ediyorum, o alana bina yaptırmak için oy kullananlar hayatta spor yapmış mı? Sayın Valim, sizden ricamız İl Genel Meclisinden çıkan bu kararı red edin. Bu kararı tekrar inceleyin” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum