Osman’ın Tek İsteği Sandalye

14 yaşındaki Osman Özbey, 2008 yılında yakalandığı beyin tümörü illetinden SDÜ Araştırma Hastanesi’nde başarılı geçen operasyonun ardından kurtulmuştu. Ancak tümör belası küçük Osman’ı 6 yıl aradan sonra tekrar yakaladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Temmuz 2014 11:01
Osman’ın Tek İsteği Sandalye

Hayatının en neşeli günlerinde beyninde tümör olduğunu öğrenen 14 yaşındaki Osman Özbey, hemen SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde tedaviye başladı.

Kısa tedavinin ardından 2008 yılında bıçak altına yatan Özbey, tümör belasından kurtulmuştu. Ancak genç bedenini tümör illeti bir türlü bırakmadı. Aradan geçen 6 yılın sonunda geçtiğimiz Mart ayında Osman’ın beyninde tümör yeniden nüksetti. Bu sefer tümör Osman’ın minik bedeninin omuriliğini de sardı. Osman tam aydınlığa kavuştum derken, tekrar karanlıkların içine girdi.

AİLE ZOR DURUMDA

Geçimlerini Eğirdir’de asgari ücretle sağlayan Özbey ailesinin 2 çocuğundan biri olan Osman, yürümekte ve zaman zaman hareket etmekte zorluk yaşıyor. Anne Fatma Özbey, çocuğunu kucaklayarak Eğirdir’den Isparta’ya hastaneye getiriyor. Tedavinin kendilerini zorladığını belirten anne Özbey, “SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde kemoterapi alıyoruz. İkinci kez nüksettiği için doktorlar şimdilik bir şey söylemiyorlar. Beyinde ve omurilikte komple tümör var” dedi.

İYİ GEÇEN 6 YILIN ARDINDAN KARANLIK TEKRAR BAŞLADI

Daha önceki ameliyatın SDÜHastanesi’ndeyapıldığı ve operasyondan sonra Osman’ın iyileştiğini .ifaden eden Özbey, “6 yıl çok iyi geçti. Bir gün okuldan geldikten sonra şiddetli baş ağrısı çekmeye başladı. Ardından kusma ve bilinç kaybı yaşadı. Sonra doktora gittik çekilen MR’da tekrar tümör olduğu anlaşıldı” şeklinde konuştu.

TEKERLEKLİ SANDALYEYE İHTİYACI VAR

Öte yandan Antalya’da haftada 5 gün ışın tedavisi, SDÜ Hastanesi’nde ise kemoterapi aldıklarını belirten Özbey, maddi açıdan zorlandıklarını dile getirdi. Antalya’ya gittiklerinde tedavinin 5 gün sürdüğünü anlatan Özbey, “Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin konukevi var. Gittiğimizde orada kalıyoruz. Ayrıca tedavi için Eğirdir’den sürekli Isparta’ya geliyoruz. Köy Garajı’ndan hastaneye taksi tutuyoruz. Ekonomik açıdan bu bizi zorluyor. Bize destek veren olmuyor. Osman’ın tekerlekli sandalyesi olmadığı için ben kucaklıyorum. Ancak benim de gücüm yetmiyor. Geçen gün kucaklarken düşürdüm. Kendisi de çok üzüldü. Üzüldüğü zaman da kemoterapiye cevap vermiyor. Hayırseverlerden tekerlekli sandalye istiyoruz. Eğer sandalye olursa Osman daha rahat hareket edebilir. İlaçlarını devlet karşıladığı için şuanda onunla ilgili bir sıkıntımız yok” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum