Osmanlı Dönemi'ne Ait Sancak Kayıp

Isparta'nın Şarkikaraağaç İlçesi Göksöğüt Beldesi'ndeki köy camiinde duran Osmanlı dönemine ait sancak kayboldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Temmuz 2011 09:31
Osmanlı Dönemi'ne Ait Sancak Kayıp

Şarkikaraağaç İlçesi Göksöğüt Beldesi'ndeki köy camiinde duran Osmanlı dönemine ait sancak kayboldu. Kayıp sancağı Yemen'de askerlik yapan dedesinin getirdiğini söyleyen emekli öğretmen Mahmut Ertuğrul, jandarmaya başvurdu.

Emekli tarih öğretmeni Mahmut Ertuğrul, dedesi tarafından Şarkikarağaç İlçesi Göksöğüt Beldesi'ndeki İlkcami'ye konulan ve Osmanlı Dönemi'ne ait olduğu belirtilen sancağın kaybolduğunu belirterek İlçe Jandarma Komutanlığı'na başvurdu. Sancağın Yemen'de askerlik yapan dedesi Mevlüt Çakıl tarafından savaş yıllarında ordunun çekilmesi üzerine beline dolanmış vaziyette Isparta'ya getirildiğini söyleyen Ertuğrul, yaklaşık 10 aydır kayıp olduğunu belirtti. Her yağmur duasına o sancakla çıkıldığını hatırlatan emekli tarih öğretmeni Ertuğrul, sancağın manevi açıdan çok değerli olduğunu belirterek bir an önce bulunmasını istedi.

Göksöğüt Belediye Başkanı Ak Partili Mevlüt Balaban, sancağın kaybolmasıyla ilgili köy imamıyla birlikte jandarmaya 10 ay önce önce bilgi verdiklerini söyledi. Sancağın yıllardır camide durduğunu anlatan Balaban, "Tarihi değeri hakkında net bilgim yok, ama belde halkı olarak biz ona manevi değer yükledik. Yağmur duasına çıktığımızda onu mutlaka yanımızda taşırız" diye konuştu.

Yeşil-kırmızı renkte ipek ve üzerinde 'Allah-Muhammed' yazılarının yer aldığı sancağın 300 yıllık mazisi olduğu belirtildi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.