Ösym'nin Yanlış Hesabı Öğrenciyi Yaktı

Bursa Hürriyet Anadolu Lisesi'nden geçtiğimiz yıl mezun olan Candaş Bulut, ÖSYM'nin hesap mağduru oldu. .

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ağustos 2013 16:12
Ösym'nin Yanlış Hesabı Öğrenciyi Yaktı

Bursa Hürriyet Anadolu Lisesi'nden geçtiğimiz yıl mezun olan Candaş Bulut, ÖSYM'nin hesap mağduru oldu. Diploma notu yanlış hesaplandığı için istediği üniversiteye puanı yettiği halde yerleşemeyen Candaş Bulut, mahkemenin yolunu tuttu.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) Yükseköğretime Geçiş Sınavı sonuçlarını açıklanması ile birlikte ardı arkası kesilmeyen hatalara bir yenisi daha eklendi. Bursa Hürriyet Anadolu Lisesi'nden geçtiğimiz yıl mezun olan Candaş Bulut, ÖSYM'nin hesap mağduru oldu. Diploma notu yanlış hesaplandığı için istediği üniversiteye puanı yettiği halde yerleşemeyen Candaş Bulut, hayatının şokunu yaşadı.

ISPARTA YERİNE ERZİNCAN...
68,47 olan diploma notu 67,17 olarak hesaplanan Bulut, defalarca ÖSYM'ye dilekçe göndermesine rağmen bir sonuç alamadı. En büyük hayali olan hukuk fakültesini kazanmak için bir yıl daha çalışarak sınava giren Bulut, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne yerleşmesi gerekirken, Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne yerleştirildi.

MAHKEME YOLUNU TUTTU
0.5 puanın bile çok önemli olduğu sınavda yapılan bu yanlışlığın düzeltilmesi için Ankara'da ÖSYM'ye kadar giden Bulut, kendisine bir muhatap bulamayınca konuyu mahkemeye taşıdı.

Avukatı Saygın Çelebi vasıtasıyla dava açan Bulut, "Çok küçük bir puanla aileme ve yaşadığım şehre daha yakın olan Isparta'ya yerleşemedim. Bunun yerine yanlış hesap yüzünden 20 saat uzakta bulunan Erzincan'a gitmek zorunda bırakıldım. Önemli olan Erzincan ya da Isparta da okumuş olmam değil, bu yanlışlıktır.

Yapılan küçücük hatalar öğrencilerin geleceğini karartabiliyor. Bazı öğrenciler bu yanlış hesaplamalar nedeniyle üniversiteye yerleşemiyor. Ben çocukluğumdan beri hukuk okumak istiyordum öncelikle kendi hakkımı aramam gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle yanlışlığın düzeltilmesi için sonuna kadar savaşacağım" diye konuştu.

İPTAL DAVASI
Sınavlardaki şifreli soru, yanlış hesaplama, yanlış soru gibi skandallarla gündeme gelen ÖSYM'nin yaptığı yanlışlıkla şoka uğrayan Candaş Bulut'un velileri de tepkili... Baba Aslan Bulut, defalarca yetkililerle görüşmek istediklerini ancak kimseye seslerini duyuramadıklarını söyledi. En sonunda avukata başvurduklarını belirten Bulut, yanlışlığın bir an önce düzeltilmesini istedi. Avukat Saygın Çelebi ise önümüzdeki hafta dava işlemlerini başlatacaklarını, yürütmenin durdurulması talebiyle iptal davası açacaklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.