Otel İnşaatı İle İlgili Şok Bir Gelişme Yaşandı!

Isparta’ya yapılan 5 yıldızlı otelle İlgili Şok Bir Gelişme Yaşandı!

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ocak 2012 00:59
Otel İnşaatı İle İlgili Şok Bir Gelişme Yaşandı!

Öngör Grup tarafından eski Telekom arazisi üzerine yapılan 288 yatak kapasiteli beş yıldızlı otelin katları yükselmeye başladı. Otel neredeyse bitme aşamasına geldi. Ancak yaşanan gelişmeler otelin yapımında hala hukuki bir sorunun olduğunu gösteriyor. Daha önce otel inşaatının bulunduğu alanı turizm tesis alanına dönüştüren Belediye Meclisinin kararını yargıya taşıyan Antalya Mimarlar Odası, bu seferde Antalya Bölge İdare Mahkemesine başvurarak inşaat ruhsatının iptalini ve yürütmenin durdurulmasını istedi.

Mimarlar Odasının bu talebini değerlendiren Bölge İdare Mahkemesi, dava sonuna kadar yürütmenin durdurulmasına karar verdi. Bu kararın ardından Antalya Mimarlar Odası, inşaatın halen devam etmesi nedeniyle Isparta Belediye Başkanlığına bir uyarı mektubu gönderdi.

Mimarlar Odası Antalya Şubesi’nin 28 Aralık 2011 tarihli yazısında, inşaatın durdurulmadığı takdirde Isparta Belediyesi hakkında “yargı kararına aykırı davranmaktan, görevi savsaklamaktan” Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulacağına yer verildi.

Antalya Bölge İdare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararının ve Mimarlar Odası’nın bu uyarı yazısının ardından Isparta Belediyesi’nin nasıl bir cevap vereceği cevap merak konusu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
25 Yorum