Otel İnşaatının Durdurulmasına Yargı Devam Dedi

5 yıldızlı oteli yatırımını engelleme girişimine yargı son noktayı koydu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Mart 2012 12:49
Otel İnşaatının Durdurulmasına Yargı Devam Dedi

Sami Öngör'ün Isparta’ya 5 yıldızlı otel ihtiyacını giderecek yatırımının önündeki Mimarlar Odası engeli de ortadan kalktı.

Yatırım sürecine başladığı günden bu yana çeşitli engellemelere karşı kalmasına rağmen mücadelesini sürdüren İşadamı Sami Öngör, Isparta İdare Mahkemesi'nde açılan davayı kazandı. Mimarlar Odası'nın Isparta Belediye Meclisi'nin otel inşa edilmesine izin veren kararının iptali yönünde açtığı dava Isparta İdare Mahkemesi'nde reddedildi. Mahkeme, gerekçeli kararında 'Isparta’nın böyle nitelikli bir otel ihtiyacı var' mesajını verdi.

Mimarlar Odası Antalya Şubesi tarafından Isparta idare Mahkemesi'nde açılan davada, meclis değişikliğinin usul kurallara aykırı olduğu, gelecekte yaşanacak olan nüfusun ihtiyacı olan kamusal alanların yeterliliği konusunda çalışma yapılmadan kamu arazilerinin elde çıkarılmasına olanak tanınmadığı gerekçe gösterilerek meclis kararının iptali istendi.

ISPARTA'NIN OTELE İHTİYACI VAR

İdare Mahkemesi heyeti, talep üzerine yaptığı incelemede Isparta’nın nitelikli turizm tesisi ihtiyacını da dikkate aldı. Gerekçeli kararda " mahkememizin ara kararına istinaden mahallinde yaptırılan keşif ve bilirkişi incelemesi sonucu hazırlanan $ bilirkişi raporunda özetle: Isparta’ya gelen turist sayısında artış olduğu, turizm sektörünün en önemli bileşeninin ise konaklama tesisleri olduğu, kentin sosyal ve ekonomik gelişimi ile birlikte kentin sahip olduğu turizm potansiyellerinden yararlanmak için konaklama tesislerinin çoğaltılması ve niteliklerinin geliştirilmesinin gerekli olduğu, ülkenin, bölgenin ve kentin toplumsal ekonomik yapısındaki değişmelere bağlı olarak planlama kararlarının yeni koşullara uydurulması için değiştirilmesi mümkün olduğundan Isparta kentinde ihtiyaç duyulan turizm tesis alanı oluşturmak amacıyla dava konusu plan değişikliği yapılmasında bu yönden bir olumsuzluk görülmediği "denildi.

USULÜ EKSİKLİK YOK

Kararın son bölümünde ise şöyle denildi:

"Olayda mahkememizin yürütmenin durdurulması kararı verilmesine gerekçe oluşturulan dava konusu işlemdeki usulü eksikliklerin Belediye Meclisi'nin 09.12.2011 tarih ve 2/2396 sayılı kararı ile 1/1000 ve 1/5000 ölçekli planlarda yapılan değişiklikle tamamlandığı, ortada işlemi sakatlar herhangi bir usulü eksikliğin bulunmadığı görülmüştür.

Bu durumda, dava dosyasında yer alan bilgi ve belgeler ile bilirkişi raporunda yer verilen görüşler ve 09.12.2012 tarih ve 2/239 sayılı meclis karan ile bilgi ve belgelerin birlikte değerlendirilmesinden, dava konumu plan değişikliğine ilişkin işlemde şehircilik ve planlama esasları ile imar mevzuatına aykırılık bulunmamıştır.

Açıklanan nedenlerle davanın reddine, yargılama giderlerinin davacı tarafından ödenmesine oybirliği
ile karar yerildi." Hatırlanacağı üzere Mimarlar Odası, 5 yıldızlı otelin yapılacağı alanda yapılan imar değişikliğinin iptali için Isparta İdare Mahkemesi'ne başvurmuş, mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermiş, bunun üzerine Belediye Meclisi, görülen eksikliklerle ilgili düzeltme kararı almıştı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum