Oteli Veremeyiz Başka Arsa Verebiliriz

Isparta Belediyesi, Sağlık Müdürlüğü arkasındaki alanda yeraltı otopark yapımı için dün 4 firmanın katılımıyla ihaleyi gerçekleştirdi. Özel İdare alanıyla ilgili de Otel Isparta’yla takas teklifini düşünen Başkan Günaydın, “Oteli veremeyiz" dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Aralık 2014 11:39
Oteli Veremeyiz Başka Arsa Verebiliriz

Isparta Belediyesi tarafından Çelebiler Mahallesi Sağlık İl Müdürlüğü ile Özel İdare eski Binası arazisi arkasında kalan toplam 3600 metrekare oturumlu yer altı otopark ihalesi yapıldı.

Isparta Belediyesi tarafından yaptırılacak olan 3600 metrekare oturum alanına sahip yer altına 4 katlı olmak üzere toplamda 14.400 metrekare inşaat alanına sahip 350 araçlık otopark ihalesi gerçekleştirildi. Belediye Encümeni Salonu’nda 10 milyon 937 bin 857 lira muhammen bedelle çıkan ihaleye 4 firma katıldı. Baran Kaya İnşaat, Deha Altyapı A.Ş, Muhlis Turan-Korkmaz İnşaat ortaklığı ile Akfen Yapı-M.Songür ortaklığının katıldığı ihalede, firmalar 8 milyon 746 bin 157 lira ile 11 milyon 416 bin 509 lira arasında değişen fiyat aralıklarında tekliflerini sundular. Kapalı teklif usulüyle gerçekleştirilen ihale, komisyon tarafından yapılacak incelemelerin ardından belirlenecek.

TAKAS TEKLİFİ GELMİŞTİ
Öte yandan geçtiğimiz hafta İl Genel Meclisi’ne katılan ve eski Özel İdare binasının olduğu alanla ilgili hayalini anlatarak alanı meclis üyelerinden isteyen Günaydın, harekete geçmek için yılsonuna kadar süre tanımıştı. Meclis üyeleri de alana karşılık Otel Isparta’yı istemişlerdi. Anlaşma sağlanamadığı için ortak bir komisyon marifetiyle çalışma yapılması kararı alınmıştı.

OTEL ISPARTA’YI TEMİNAT OLARAK GÖSTERDİK VERMEYİZ
Başkan Günaydın, İl Özel İdare’ye tanıdığı süre dün doldu ve harekete geçti. Alana otopark yapılması için açılan ihaleye 4 firma katıldı. Günaydın çalışmaya hemen başlamak istediğini bildirdi. Akıllara hemen İl Genel Meclisi’nin takas teklifi geldi. Günaydın takas teklifine ‘’Isparta Oteli’ni belediyemiz teminat olarak gösteriyor. O yüzden orası verilemez’’ dedi.

HİÇBİR GÜÇ İL ÖZEL İDARE ALANININ ÜZERİNE BİNA DİKEMEZ
Öte yandan derdinin Isparta’nın trafik sorununu çözmek olduğunu belirten Başkan Günaydın, ‘’Otopark olacak tarzı her türlü yaklaşıma hazırım. İl Genel Meclisi’nde de söyledim. Biz müteahhitliğini yapalım, siz işletin. Bundan sonra hiçbir güç(bilimsel açıdan güç diyorum) oranın üstüne bina yapamaz. Halk orayla bütünleşti. Alanın önü açıldı, dağı görüyorsun, güzel bir alan oldu. Yanındaki yerleri de açarak güzel bir meydan yapabiliriz’’ diye konuştu.

’BUNU BAŞARDIĞIMIZ ZAMAN ISPARTA ISPARTA OLACAK
Diğer taraftan alanın arkasındaki otoparkla burayı birleştireceklerini ve bir bütün olarak projeye başlayacaklarını duyuran Günaydın, ‘’Önden arka tarafı ihale ettik. Arkadan özel idare alanı yerini de ihale edebiliriz. Biz mevcut projemizi birleşecek tarzda yapacağız. Yeri vermezlerse bizim durma vaktimiz yok, projemizi tamamlarız. Zaman çabuk geçiyor. 8 ay geçti daha belediye önüne yeni temel atabildik. Sağlık Müdürlüğü arkasındaki yeri yeni ihaleye çıktık. Pirimehmet Mahallesi’ndeki yerin yarısını aldık. Diğer yarısını da 7 Ocak’ta mahkeme kararıyla bize satacaklar. Olağanüstü sıkıntının içerisine kendimi atıyorum. Havuz derin, yüzme az biliyorsun ama yine de atlıyorsun. Bu olayı başardığımız zaman Isparta, Isparta olacak’’ şeklinde konuştu.

MEM’İN İSTEDİĞİ ARSAYI İL ÖZEL İDARE’YE VEREBİLİRİZ
Son olarak İl Genel Meclisin takas ısrarına arsa sunabileceklerini ifade eden Günaydın, ‘’Okulların altını istedik 2 kez reddettiler. Aslında buradan da çözülüyor. Biz onlara yer veriyoruz. Sen bağ vereceksin onlar da cıngıl verecek. Takas için arsa var. Milli Eğitim’in Davraz’da istediği arsa var. Orayı da verebiliriz. Tüm projeleri çizdik’’ dedi.

TÜM OTOPARKLAR 4 YILDA HİZMETE GİRER
Bu arada hedeflediği 6 otoparkın 8’e çıkabileceğini dile getiren Başkan Günaydın, ‘’Hayalimiz 4 yılda tüm yatırımların tamamlanması. Ama ben 3 yılda bitirmeyi planlıyorum. Paradan sıkıntı duymuyorum. Parayı buluyoruz’’ ifadelerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum