Otizm Toplumsal Bir Sorun

Otizm toplumsal bir sorun

Yayınlanma:
Otizm Toplumsal Bir Sorun

Otistik Bireyleri Koruma ve Dayanışma Derneği’nce çeşitli STK’lar ve öğrencilerin katılımıyla farkındalık yürüyüşü düzenlendi. Dernek Başkanı Hayriye Uygun, otizmin toplumsal bir sorun olduğuna dikkat çekerek, “Sorun için hep birlikte hareket etmeliyiz” dedi.

Isparta Otistik Bireyleri Koruma ve Dayanışma Derneği tarafından dün çeşitli sivil topluk kuruluşları ve öğrencilerin katılımıyla 2 Nisan Otizm Farkındalık Yürüyüşü düzenlendi. 6 Mart Caddesi’nden başlayan yürüyüşe Vali Vahdettin Özkan’ın eşi Dr. Ruhan Özkan olmak üzere çok sayıda resmi ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Valilik önünde sona eren yürüyüşte katılımcılar üzerlerinde "Otizme yeşil ışık yak", "Tohum toprağa engelliler topluma emanettir", "Otizm eksiklik değil farkındalıktır" yazılı pankartlar taşıdı.

2 NİSAN FARKINDALIK GÜNÜ OLARAK KUTLANIYOR
Yürüyüşün ardından Valilik önünde konuşma yapan Otistik Bireyleri Koruma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hayriye Uygun, 2 Nisan’ın her yıl tüm dünyada otizm konusunda farkındalık yaratmak, ilgili sorunları çözüme kavuşturmak amacıyla 2008 yılından bu yana ‘Dünya Otizm Farkındalık Günü’ olarak kutlandığını bildirdi.

SORUNUN AŞILABİLMESİ İÇİN BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ
Otizm hakkında bilgi veren Uygun, bu hastalığın beynin yapısını etkileyen karmaşık gelişimsel bozukluk olduğunu belirterek, “Otizmde erken teşhis ve yoğun özel eğitim çok önemlidir. Otizmi bilmenin ve otizmli bir çocukla yaşamanın ne kadar güçlükleri varsa aynı şekilde otizmi bilmeyen, tanımayan ve otizmli bireylere nasıl davranılacağını bilmeyen toplumda yaşamak daha zordur. Otizm toplumsal bir sorundur. Bu sorunun aşılabilmesi için hep birlikte hareket etmeliyiz" şeklinde konuştu.

AİLELER TECRÜBELERİNİ BİRBİRLERİYLE PAYLAŞMALI
Öte yandan otizmli çocuğu olan anne ve babaların tecrübelerini birbirleriyle paylaşmalarının önemli olduğunu vurgulayan Dernek Başkanı Uygun, bu paylaşımın hem otizmlilerin hem de anne ve babanın hayatını kolaylaştıracağını kaydetti.

BALONLAR GÖKYÜZÜNE BIRAKILDI
Konuşmanın ardından katılımcılara dağıtılan balonlar, otizmde farkındalık oluşturmak amacıyla gökyüzüne bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.