Otizmin Farkındayız Onların Yanındayız

Isparta Ülkü Ocakları Dünya Otizm Farkındalık Ayı nedeniyle Kaymakkapı Meydanı'nda 'farkındalık' etkinliği düzenledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Nisan 2015 15:30
Otizmin Farkındayız Onların Yanındayız

Isparta Ülkü Ocakları, Birleşmiş Milletler tarafından Nisan ayını Dünya Otizm Farkındalık ayı olarak ilan etmesi nedeni ile Kaymakkapı meydanında bir etkinlik düzenledi. Ülkü Ocakları Başkanı Akif Çapraz eşliğinde düzenlenen etkinliğe ocak yöneticileri ve üyeleri de katıldı. Programda ayrıca MHP yöneticileri ve milletvekili adayları da hazır bulundu.

Kaymakkapı meydanında Perşembe günü saat 14.00’de düzenlenen etkinliğe Otizm’e dikkat çekilirken, otizm’e yakalanmış çocukların durumları ve bu çocuklara sahip olan ailelerin sosyal hayatları gündeme getirildi. Ayrıca etkinlikte ofistik çocuklar için devlet tarafından yeterince imkanların oluşturulmadığı da vurgulandı.



Etkinliği değerlendiren Ülkü Ocakları Başkanı Akif Çapraz, “Birleşmiş Milletler tarafından Nisan ayı “Dünya Otizm Farkındalık Ayı” olarak ilan edilmiştir.

Otizm sosyal ve iletişim becerilerinin oluşmasını engelleyen bir rahatsızlıktır. Ne yazık ki ülkemizde ofistik çocuklarımızın tanımı bile tam olarak yapılamamıştır. Anne karnındayken tespit edilemeyen bu hastalığı bilinçli aileler bile 27 aydan sonra fark edebilmektedirler” dedi.

Çarpraz Türkiye’de 600 bin civarında olduğunu belirtirken, her geçen yıl bu oranın giderek yükseldiğine dikkat çekti. Çapraz Ofistik çocuk sahibi olan ailelerin sosyal hayatlarının da olmadığını belirtirken, ailelerin hasta olduğunda çocuklarını emanet edebilecekleri bir kurumun olmadığının da altını çizdi.



Çapraz sözlerine, “Sosyal yaşamın yanı sıra ailelerin her hangi bir sağlık problemiyle karşılaştıklarında çocuklarını bırakabilecek bir yer bulunmamaktadır. Bunun için özel bir kuruluşun devlet tarafından açılması gerekmektedir.

Otistik çocuk sahibi ailelerin kamu kuruluşlarında pozitif ayrıcalıklarının da artırılması gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki otizm bir hastalık değil, farklılıktır. Otizmin farkında olmalıyız onların yanında olmalıyız” diye sürdürdü.

Ülkü ocakları Başkanı Akif Çapraz konuşmasının ardından etkinlik alanına asılmış ve üzerine Isparta Ülkü Ocaklarıyız Otizm’in farkındayız ibaresi yazılı beze elleri ile özel hazırlanmış boya ile otizm’in simgesini oluşturdular. Ellerini bu pankarta basarken de hep birlikte Isparta Ülkü Ocaklarıyız Otizmin farkındayız sloganı attılar.


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum