Otlar Kurumadan Temizleniyor

Isparta Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yaz mevsiminin girmesi ile birlikte yavaş yavaş kurumaya başlayan yabani otlarla mücadeleye başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Haziran 2014 13:48
Otlar Kurumadan Temizleniyor

Şehrin tamamını kapsayacak olan ot temizleme çalışması orta refüjler, kaldırımlar başta olmak üzere boş araziler üzerinde çalışmalar titizlikle devam ediyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü Isparta’yı iki kola ayırarak bir tarafta Dere Mahallesi, Yenice ve Doğancı Mahallesinde ot temizleme çalışması yaparken bir taraftan da Muzaffer Türkeş, Fatih ve Zafer mahallesinde de çalışmalarını sürdürüyor. Yaz sıcaklarının kendini gösterdiği şu günlerde yangına davetiye çıkaran otlar da olası tehlikeye karşı tamamen bertaraf ediliyor.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, yapılan çalışmalar hakkında kısa bir açıklamada bulundu, Günaydın, “Rutin belediyecilik anlayışı çerçevesinde yapılan temizlik çalışmalarımız halkımız tarafından bugüne kadar takdir görerek devam etmiştir. Her yaz sezonu sürdüre geldiğimiz cadde ve sokaklardaki kuruyan otları temizleme çalışmamızı başlattık. Şehrimizin tamamını tarayarak bu yabani otları temizleyeceğiz. Bu çalışmamızda iki önemli husus bulunmaktadır. Bir görüntü kirliliğini yok ederek çevremizi temizlemiş olacağız. İkinci önemli husus ta ağın ağır kurumaya başlayan bu otlar sıcak ile birlikte yangın çıkmasına davetiye çıkarmaktadır. Yoldan geçerken araçtan atılan söndürülmemiş bir izmarit bile otlarla temas ettiğinde hemen alev almakta bu alevler çevrede bulunan evlere sirayet ederek istenmeyen sonuçlarla karşı karşıya kalmaktayız. Bazen bu olaylar istenmeyen can ve mal kaybına varacak şekilde sonuçlanmaktadır. Temizlik İşleri Müdürlüğümüze talimat vererek görüntü kirliliği oluşturan ve kurumaya yüz tutmuş bu yabani otlar temizleninceye kadar yeni bir çalışma yapılmasını söyledim. Bu çalışmalarımızı personelimiz ot biçme makineleri ile devam ettirirken iş makinelerimizi da devreye soktuk. Bobcadlerimiz de düz arazide çalışmalarını sürdürerek buradaki yabani otları temizliyorlar” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum