Otobüs Faciasında Ölenlerin Kimlikleri Belirlendi

Antalya-Isparta karayolunda tur otobüsünün devrilmesi sonucu 13 kişi hayatını kaybetti, 6'sı ağır 31 kişi yaralandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Eylül 2014 18:54
Otobüs Faciasında Ölenlerin Kimlikleri Belirlendi

Antalya- Isparta karayolunun 50'nci kilometresinde tur otobüsü şarampole uçtu. İlk belirlemelere göre 13 kişi öldü, 31 kişi de yaralandı. Yaralılardan 6'sının durumunun ağır olduğu belirtildi.

3 OTOBÜSLE HAREKET ETTİLER
Afyonkarahisar Berberler Odası, üyelerini Antalya'nın Manavgat İlçesi'ne bağlı turistik Side Mahallesi'ne götürmek üzere tur düzenledi. Oda yönetimi ve üyelerinden oluşan 115 kişilik kafile, gece yarısı Afyonkarahisar'dan 3 otobüsle hareket etti.

SÜRÜCÜ UYUDU, OTOBÜS KONTROLDEN ÇIKTI
Sinan Doğruay yönetimindeki 03 VY 403 plakalı otobüs, saat 05.00 sıralarından Antalya'ya 50 kilometre uzaklıktaki Karaöz Deresi Mevkii'nde iddiaya göre sürücünün uyuması sonucu kontrolden çıkarak şarampole devrildi.



13 ÖLÜ, 31 YARALI
Kazada, içerisinde 41 kişi bulunan otobüsün sürücünün de aralarında bulunduğu 13 kişi öldü, 31 kişi de yaralandı. Kaza yerine Antalya ve Isparta'dan çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi sevk edildi. Yaralılardan 8'i Isparta'daki, diğerleri ise Burdur ve Antalya'daki hastanelere kaldırıldı. Kafiledeki diğer 2 otobüs ise Afyonkarahisar'a döndü.

VALİ OLAY YERİNDE
Burdur Valisi Hasan Kürklü kaza yerine gelerek incelemede bulundu. Kazada ilk belirlemelere gire 13 kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden Kürklü, 31 kişinin ise yaralandığını söyledi. Yaralılardan 6'sının durumunun ağır olduğunu vurgulayan Kürklü, "Yaralılar, Bucak, Isparta ve Antalya'daki hastanelere kaldırıldı. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ
13 kişinin öldüğü, 28 kişinin yaralandığı kazada ölenlerden 12'sinin kimliği belirlendi. Kazada sürücü; Sinan Doğruay, İbrahim Çankırı, Benan Mardinli, Akın Balkan, Ahmet Öksün, Fehmi Şentürk, Erkan Tan, Hidayet Gök, Mehmet Çakır, Suat Esen, Turan Çelik ve Gökhan Can öldü. Kazada ölen 1 kişinin isminin belirlenmesine çalışılıyor. Kazada ölenlerin cenazeleri Bucak Devlet Hastanesi morguna gönderildi.



TESK'TEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Antalya-Isparta karayolunun 50’inci kilometresinde trafik kazası geçirerek vefat eden Afyon Berberler Odası üyelerinin hayatlarını kaybetmesi nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı.
Bendevi Palandöken mesajında "Afyon Berberler ve Kuaförler Odasına bağlı 13 esnaf ve sanatkarımızın geçirdikleri elim trafik kazasında hayatlarını kaybettiklerini ve 31 kişinin de yaralandığıhaberini büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum. Vefat eden esnaf ve sanatkarlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, kederli ailelerini başta olmak üzere Afyon Esnaf ve Sanatkarlarına ve camiamıza başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum." dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.