Otobüs Güzergahları İl Genel Meclisi Gündeminde

Geçtiğimiz hafta tırla halk otobüsünün çarpışması sonrası 18 kişinin yaralandığı kazayı hatırlatan Fevzi Özdemir, güzergahlar ilişkin inceleme yapılmasını istedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Şubat 2011 10:16
Otobüs Güzergahları İl Genel Meclisi Gündeminde

İl Genel Meclisi’nin Şubat ayı ilk toplantısı dün gerçekleşti. Toplantıda İl Genel Meclisi Üyesi Fevzi Özdemir, İstanbul yolu üzerindeki aksaklıkları Meclis gündemine taşıdı. Geçtiğimiz hafta tırla halk otobüsünün çarpışması sonrası 18 kişinin yaralandığı kazayı hatırlatan Özdemir, güzergahlar ilişkin inceleme yapılmasını istedi.

SDÜ kavşağında meydana gelen tırla halk otobüsünün çarpışmasının yürekleri bir kez daha ağızlara getirdiğini kaydeden Özdemir, “Tıp Fakültesi girişi ve çıkışı tehlike arz ediyor. Meclis olarak bu güzergahın yeniden ele alınmasını talep ediyoruz” dedi. Özdemir, İstanbul yolu üzerindeki servis yollarda da yeniden düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.

Özdemir, “Bu kazada ‘Şu öneriler uygulanmadı. Onun için bu kaza oldu. Ya otobüs dolu alsaydı’ gibi serzenişler boşunadır. Önemli olan ders almaktır. Tıp Fakültesi girişi ve çıkışı her gün aynı tehlikeyi arzetmektedir. Ayrıca Üniversite Doğu-Batı kampüsü girişi de aynı tehlikeyi arzetmektedir. Rektörlük, yol Karayolları’na ait olduğu için müdahale yapamamaktadır.

Yine aynı yol güzergahında, Çünür Mahallesi kavşağından, Toptancılar Sitesi kavşağına kadar, yolun yan tarafından servis yolu mevcut. Servis yolları hepimizin bildiği gibi, ana arter yolu rahatlatıp, işletmelere araçlarının güvenli giriş ve çıkışları için yapılmış yollardır. Bu servis yolu amacının dışına çıkmış, adeta her işletmenin önüne yol açılmış 15’in üzerinde yol çıkışı yine tehlike arzetmektedir. 4 kilometrelik bir servis yolunda olması gereken çıkış yolu yetkililer tarafından iyi incelenmelidir. Meclis olarak bu güzergahın yeniden ele alınmasını talep ediyoruz.”

İl Genel Meclisi Üyesi Fevzi Özdemir’in bu teklifi meclis üyelerinin oy çokluğu ile gündeme alındı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum