Otobüs Şöforlerine Günlük Alkol Kontrolü

Isparta Özel Halk Otobüsleri Günlük Alkol Kontrolü Yapılacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Ocak 2011 14:10
Otobüs Şöforlerine Günlük Alkol Kontrolü

Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifinde şoförlerin alkollü işe başlamamaları için her gün saat 06.00'da şoförler alkol kontrolünden geçiriliyor, sıfır promili geçen şoförler direksiyon başına oturtulmuyor.

Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mevlüt Korkmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, kooperatif bünyesinde kullanılmak üzere iki bin TL'lik alkolmetre cihazı satın aldıklarını ve her gün sabah işe başlarken şoförlerin alkol kontrolünden geçirildiğini belirtti.

Bir şoförün alkollü şekilde direksiyon başına geçmesine kendilerinin de karşı olduklarını savunan Korkmaz, şoförlerin her gün yüzlerce insanı taşıdığını ve onların canlarının şoförlere emanet olduğunu kaydetti.

Bu sorumluluk doğrultusunda şoförlerin de trafik kurallarına harfiyen uymaları gerektiğini vurgulayan Korkmaz, ''Gece alkol alıp sabah işe gelen ve promil sınırını aşan iki şoför işten çıkarıldı, şoförlerimiz sıfır promilli olarak direksiyon başında olacaklar'' diye konuştu.

Korkmaz, uygulama konusunda asla taviz vermeyeceklerini bildirdi.
Ayrıca Korkmaz, şoförlerin takım elbiseli ve günlük traşlı olmalarına da özen gösterdiklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum