Otogar İle Yeni Şehir Merkezi Çünür Olacak

Otogar İle Yeni Şehir Merkezi Çünür Olacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Mart 2015 14:30
Otogar İle Yeni Şehir Merkezi Çünür Olacak

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Çünür Mahallesi’ne yapılması planlanan yeni otogar projesini, mahalle sakinleri ile paylaştı ve “Otogarı yaptığımızda şehrimizin yeni merkezi Çünür Mahallesi olacak” derken, alan ile ilgili olarak vatandaşlara ortak akılla bir sonuca ulaşılması gerektiğini söyledi.

Çünür Mahallesi Sosyal Tesisleri’nde otogar alanı için ayrılan yerde mülkiyetleri bulunan vatandaşlarla bir araya gelen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yerel seçim çalışmaları kapsamında mahalle mitinginde yapmış olduğu konuşmayı hatırlattı. Günaydın, “O gün Çünür’e yıldız doğacak diye seslenmiştim. Buradaki yerlerinizi satmayın çağrısında bulunmuştum. Bu çağrımı mahalle sakinlerimizin daha da refaha kavuşmasını arzu ettiğim için yapmıştım” dedi.

Çünür Yenişehir’in de şu anda tüm hızıyla devam ettiğini ve bu alan için bugüne kadar belediye olarak yapılan çalışmalarla ilgili olarak da bilgiler aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Çünür Mahallesi sakinlerinin şu anda çok şanslı olduklarını ve mahalleye büyük yatırımların yapıldığını hatırlattı.

‘Bu mahallemiz kıymetli, buna bir değer daha katalım dedik’ ifadesinde bulunan Başkan Günaydın, mahallede otogar alanı ile ilgili olarak yıllar önce bir imar çalışması yapıldığını hatırlatarak, “Bu otogarın yapımının da zamanı geldi, bu çalışmamızı da zaman geçirmeden hayata geçirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Otogarı tamamladığımızda şehrin yeni merkezi Çünür olacak” diyerek, arazi sahiplerine “Ortak akılla bu işi başarırız. Bunu sağlayamazsak bu iş uzar. Çünür Mahallemizin ve şehrimizin gelişmesini istiyorum. Hizmet için varız. Isparta’mızın iyi bir otogara ihtiyacı var. Burada 162 dönümlük bir otogar alanımız bulunuyor. Bu alanla ilgili projemizi hazırladık, projemizin içerisinde bir yaşam merkezimiz bulunuyor. Mağazalar koyduk, bir kule yapacağız. Restoranlar, dükkanlar yer alacak” görüşlerinde bulundu.

Arazi sahiplerinin konunun çözümü noktasında isteklerinin ön planda olduğunu ve arazinin istekler doğrultusunda çözüme kavuşturulacağını dile getiren Günaydın, “Arsa karşılığında yapılacak projeden dükkan isteyen vatandaşlarımız oldu. İstemeyenlere parası ödenecek. Hazırladığımız proje yaklaşık 30-35 milyon liraya mal olacak. Vatandaşlarımızın dükkan alması durumunda da belediye ile vatandaşlarımız ortak olmuş oluyor” ifadelerinde bulundu.

Yapılacak yatırım karşılığında vatandaşlardan arsalarının gönüllü olarak belediyeye geçmesini istediklerini anlatan Başkan Günaydın, “Ben istiyorum ki öncelikle arazilerinizin bedelini sizler belirleyin. Uygun olsun ve gönüllü olsun. Bununla ilgili olarak arazınızda bir komisyon kurun ve bir değerlendirmede bulunun. Belediye olarak alabileceğimiz bir güç var, bunu yaparken de belediyemizi de düşünün. Bir hafta içerisinde Çünür’e otogar yapılıp yapılamayacağının ışığını görmem lazım” diye konuştu. Günaydın, Çünür Mahallesi’ndeki şartların olumlu olması durumunda hemen yatırıma geçeceklerini aksi takdirde yeni otogar alanının bir başka noktaya kaydırılabileceğini de dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum