Otogar ve Köy Garajı'na Emzirme Odası Yapılacak

Isparta İl Genel Meclisi Çevre Sağlığı Komisyonu üyeleri, Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın'ı makamında ziyaret etti.

Yayınlanma:
Otogar ve Köy Garajı'na Emzirme Odası Yapılacak

Altın Bebek Dostu İl olabilmek için İl Genel Meclisi ve Sağlık Müdürlüğü tarafından ortak çalışma başlatılırken, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ı makamında ziyaret Sağlık Müdürlüğü Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Şube Müdürü Dr. Meral Kişioğlu, otogar ve yeni köy garajına bebek emzirme odası yapılması konusunda talepte bulundu.

Isparta'nın Altın Bebek Dostu İl olması çalışmaları kapsamında halkın bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi, anne sütünün öneminin vurgulanması ve bir farkındalık oluşturma çalışmalarının yürütüldüğünü kaydeden Dr. Meral Kişioğlu, "İlk 6 ayda anne sütü büyük önem taşıyor. Köy Garajı ve Otogarda uygun görülen yerlere emzirme odalarının yapılması konusunda destek istiyoruz. Belediyenin su faturalarına da uygun görülmesi halinde anne sütünün önemi ile ilgili bilgilendirici sözler yazılabilmesi için yardım bekliyoruz" dedi.

Köy Garajı ve Otogarın uygun noktalarına özel emzirme odaları yapılabilmesi için gerekli desteğin verileceğine değinen Başkan Günaydın, Sağlık Müdürlüğü ile Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü arasında ortaklaşa projeler yapılabileceğini söyledi. Başkan Günaydın, konu ile ilgili olarak her türlü işbirliğine hazır olduklarını dile getirirken, su faturaları üzerine yazılması istenen anne sütünün önemine ilişkin sloganların da önümüzdeki süreç içerisinde değerlendirilebileceği kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.