Otomotiv Sekötrü Umutlu

Otomotiv Sekötrü Umutlu

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Mayıs 2019 14:24
Otomotiv Sekötrü Umutlu

Otomotiv sektörü gözünü Hükümetin ÖTV muafiyeti süresinin uzatılması ve hurda indirim miktarının artırılması çalışmalarına dikti.

Sektör temsilcisi Mehmet Erdoğan, 2 konu üzerinde yapılan çalışmaların sektörde önemli bir rahatlama oluşturacağını söyledi.

Hükümetin, durağan bir dönem yaşayan otomotiv sektörüne yönelik çalışmaları sektörde umut yarattı. 15 Haziran’da bitecek ÖTV muafiyet süresinin yılsonuna kadar uzatılması ile 8 bin TL olan hurda indiriminin 15 bin TL’ye çıkarılmasına yönelik çalışmalar otomotiv sektörünü rahatlatacak.

Opel Mutsan Genel Müdürü Mehmet Erdoğan, hem hurda indiriminin yükseltilmesinin hem de ÖTV indirim süresinin uzatılmasının sektörü rahatlatacağını söyledi. Otomotiv sektörünün durağan bir dönem yaşadığını kaydeden Erdoğan, “Hurda indirimi 8 ile 10 bin TL arasındaydı. Geçen hafta gündeme gelen ve Plan-Bütçe Komisyonu’ndan geçen hurda indiriminin 15 bin TL olması planlanıyor. 8 bin TL az. Zaten hurdayı 4 bin TL’ye alıyorsunuz.

4 bin TL indirim çok karşılamıyor. 15 bin TL’ye çıkarsa sektörümüz için çok iyi olacak. Ayrıca ÖTV muafiyeti 15 Haziran’da bitiyor. Otomotiv sektöründe bir daralma var. ÖTV indiriminin süresinin yılsonuna kadar uzatılması çalışması var. Bu çalışma olursa bizim için iyi olacaktır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.