Otomotiv Sektörüne Dev Yatırım Kapıda

Otomotiv Sektörüne Dev Yatırım Kapıda

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Eylül 2020 17:19
Otomotiv Sektörüne Dev Yatırım Kapıda

2005 yılından bu yana otomotiv sektöründe hizmet veren Mutsan Opel, önümüzdeki yıl gücünü Citroen ve Peugeot ile birleştirerek bölgenin en büyük otomobil showroomunu açmaya hazırlanıyor. Mutsan Opel Genel Müdürü Mehmet Erdoğan, katıldığı televizyon programında hem o büyük yatırımı hem de otomotiv sektörünü değerlendirdi.

BLT Türk Televizyonunda yayınlanan Bora Tüfekli ile Bu Sabah programına konuk olan Mutsan Opel Genel Müdürü Mehmet Erdoğan, otomotiv sektörüne ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

29 yıldır otomotiv sektörünün içerisinde görev yapan Erdoğan, Mutsan Opel’in başarılı hikayesini anlattı. 16 yıldır Mutsan Opel’in Genel Müdürlüğü’nü sürdüren Erdoğan, “Mutsan Opel 2005 yılında Eğirdir Yolu’nda Bucaklı işadamı Veysel Mutlu tarafından kuruldu. 2012 yılında Ispartalı işadamı Arif Demir, bu yatırımı satın aldı. 2013 yılında yeni tesisimizi inşa ettik. Yaklaşık 2 bin 500 metrekare kapalı alanda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Mutsan Opel 30 kişiye istihdam yaratarak müşterilerine hizmet veriyor. Satış, satış sonrası servis hizmetleri, ikinci el departmanı alanlarında hizmet veriyoruz” dedi.

OPEL – CİTROEN – PEUGEOT…
Önümüzdeki süreçte bölgeye büyük bir otomotiv yatırımın yapılacağı müjdesini de veren Erdoğan, “Otomotiv sektörünü büyütmek adına, Opel Peugeot grubuna devroldu. Biz de Peugeot ve Citroen bayilikleri ile ilgili girişimlerimizi yaptık. Bu anlamda 2021 haziranına kadar bölgemizin en büyük otomotiv tesisini inşa etmiş olacağız” diye konuştu.

PANDEMİ SÜRECİNDE TEDBİRLERİMİZİ ALDIK
Pandemi sürecinde hem çalışanlarının hem de müşterilerinin sağlığına öncelik vererek çalışmalarını yürüttüklerini kaydeden Erdoğan, “Pandemi döneminde hem çalışanlarımızın hem müşterilerimizin sağlığını düşünerek, kısa çalışma modeline döndük. Plaza içerisinde sosyal mesafe, maske temizlik kurallarına azami dikkat ediyoruz. Pandemi sürecinde sektör büyük yaralar aldı. Ama personel sayımızda bir değişikliğe gitmedik. Devletten kısa çalışma ödeneği almadık” ifadelerini kullandı.

OTOMOBİL ARTIK YATIRIM ARACI HALİNE GELDİ
Yılın son çeyreğinde otomobil fiyatlarının arttığını da dile getiren Erdoğan, “Son çeyrek, araç fiyatlarının arttığı yükseldiği bir dönem oldu. Kurlarda baskı oldu. ÖTV’nin artması fiyatları elbette etkiledi. Ancak, şöyle de bir durum var. Eskiden 2018 model araba satıp, 2020 model araba alırken aradaki fark 10 bin lira - 20 bin lira idi. Aslında durum bugün de böyle. Çünkü ikinci el fiyatları da arttı. Otomobil bir yatırım aracı haline geldi diyebiliriz. Yılbaşında 100 bin liraya alınan bir araç, bugün 150 bin lira yapıyor” dedi.

YILSONUNU BEKLEMEYİN ACELE EDİN
Araçlarını değiştirmek ya da yeni araç almak isteyenlere de tavsiyelerde bulunan Mutsan Opel Genel Müdürü Mehmet Erdoğan, “Otomobile gereçkten yoğun bir talep var. 250 bin lirayı geçen araçlarda ÖTV artışı oldu. Biz otomobil almak isteyen müşterilerimizden yılsonunu beklemeden bir an önce almak istedikleri modelleri bayilere giderek yazımlarını kaparo vermelerini tavsiye ediyoruz. Şu anda aracımız var stoklarımızda. Olmayan araçlar içinde biz sizi belki bir ay bekletebiliriz. Ama stoklarımızda da araçlarımız var. Fabrikalar 25 Mart’ta kapandı. Fabrikalarda stoklar tükendi. O yüzden araçta sıra bekleme dönemi başladı” şeklinde konuştu.

Erdoğan, “Faizsiz kredi olanakları var. Sıraya girip yazıldığınız zaman bazı araçlarda fiyat koruması da verebiliyoruz. Tüm zamları müşteriye yansıtmıyoruz. Araba eskiden lükstü şimdi ihtiyaç. Artık araçlar hem kullanılıyor hem değerini fazlasıyla koruyor” bilgisini verdi.

CİDDİ BİR PAZAR PAYIMIZ VAR
Isparta’da 16 yıldır ciddi bir Pazar payına sahip olduklarını ifade eden Erdoğan, “Araçlar yenileniyor artık. Isparta’da bizim de güzel bir pazar payımız var. 16 yıldır Isparta’da satılan her 4 otomobilden biri Opel. Yılda 400 araç satıyoruz. Yılda 5 bin araca servis hizmeti veriyoruz. Isparta’da bu yönden sektör lideriyiz. Bu başarıyı ekibimize borçluyuz. Bizler işin başındayız. Patronumuz bizi son derece destekliyor. Önümüzdeki yıllarda bu çıtayı daha da yukarılara taşıyacağız. Ek bir tesis yapıyoruz. Proje aşamasındayız. Pandemi sürecinden dolayı biraz uzadı süreç. Üçlü marka olarak faaliyete geçeceğiz. Yaklaşık 50 kişilik bir kadro ile hizmet vereceğiz” dedi.

TÜRKİYE EKONOMİK OLARAK DAHA İYİ YERLERDE OLACAK
Otomotiv sektörünün ekonomideki payının yüksek olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “Dünyada küresel bir kriz var. AB - Amerika büyük sıkıntıda. Faizlerde dalgalanmalar sürüyor. Türkiye özeline bakarsanız, insanların yaşantısı lüksleşti. Eskiden tek şerit olan yollar duble oldu. Yerli otomobiller üretiliyoruz. Doğalgazı bulduk. Ben ekonomik olarak Türkiye’nin daha iyi yerlerde olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.