Otomotiv Sektörünü Sevindiren Karar

ITSO Otomotiv Sektörü Temsilcisi ve Yönetim Kurulu Üyesi Salih Sarıkaya, otomotiv vergilerinde devrim niteliğinde bir değişikliğe gidildiğini bildirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Mart 2012 16:38
Otomotiv Sektörünü Sevindiren Karar

ITSO Otomotiv Sektörü Temsilcisi ve Yönetim Kurulu Üyesi Salih Sarıkaya, otomotiv vergilerinde devrim niteliğinde bir değişikliğe gidildiğini bildirdi.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ( ITSO) Otomotiv Sektörü Temsilcisi ve Yönetim Kurulu Üyesi Salih Sarıkaya, otomotiv sektörü ile ilgili faaliyet gösteren üyelerin bulunduğu 10. Meslek Komitesi’nin sektörle ilgili daha önce girişimlerde bulunulan çalışmaların  sonuçlara ulaşmaya başladığını bildirdi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile ilgili kurumlara müracaat ederek, otomotivdeki vergi sisteminin değişmesi, ekonomik ömrünü doldurmuş araçların hurdaya ayrılması ve çevreci otomobillerin kullanımının teşvik edilmesiyle ilgili girişimlerde bulunduklarını belirten Sarıkaya, gelişmelerin sevindirici olduğunu söyledi.
   
Konuyla ilgili açıklama yapan ITSO Yönetim Kurulu Üyesi Sarıkaya, Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada otomotiv piyasasıyla ilgili vergilendirme sisteminin değişeceğini belirttiğini anlatan Sarıkaya şu bilgileri verdi:  “Enerji Bakanı Sayın Taner Yıldız’dan halen faaliyette olan 16 milyonluk araç piyasasına vergi uyarısı geldi. Bakan Yıldız, çevre dostu araçtan az, çevreyi daha çok kirletenden daha fazla vergi alınacağı bir sistem kurgulandığını söyledi. Bunu Şubat ayında yayınlanan Enerji Verimliği Strateji Belgesi’nde de bir politika kararı olarak ortaya koyduklarını bu önlemin belgede öngörülen süre içinde hayata geçirileceğini belirtti. Bakan Yıldız’ın açıklamasına göre  bizim de medyadan takip ettiğimiz kadarı ile 16 milyon aracın harcadığı petrol türevi enerji sektöründe kullanılan petrol türevinden daha fazla olduğu ve  Strateji Belgesi’yle çevre dostu aracın az vergi ödeyeceği, çevreyi çok kirletenden daha çok vergi alınacağı bir sistem kurgulandığı belirtiliyor. Biz sonuna kadar bu konunun takipçisi ve destekçisiyiz. ITSO Otomotiv Sektörü Temsilcisi olarak ayrıntılarının aşağıda yer aldığı Enerji Verimliliği Strateji Belgesi’nde de yer alan kararları destekliyoruz. Çünkü bu kararlar sektöre hareketlilik getireceği gibi tüketiciyi ve çevreyi koruyup enerji verimliliğini sağlayacak“ dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.