Otopark Çalışanları Eylem Yaptı

Gültekin Otopark İşletmesinin personeli sabahın erken saatlerinde Belediye önüne yürüyerek eylem yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Eylül 2013 09:57
Otopark Çalışanları Eylem Yaptı

Gerekçe İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin otopark çalışanlarını caddelerden uzaklaştırması ve mahkeme kararını beklemelerini söylemeleri. İşsiz kaldıkları için bunu yaptıklarını açıklayan çalışanlar ‘’Biz Yunanistan’dan mı geldik? Biz vatandaş değil miyiz? Bugün okullar açıldı. Önümüz kış odun kömür alamadık. Çocuğa defter, kitap dahi alamadık. Bir de bunun üzerine işsiz kaldık’’ dediler.

50 KİŞİ İŞSİZ KALDI
Otopark çalışanlarını temsilen bir açıklama yapan Gültekin Otopark personeli Ali Bahadur, ‘’45-50 kişi işsiz kaldı. Bana 1000 TL kim maaş veriyorsa iş istiyorum. 150-200 kişi aç kaldı. Bu mağduriyet ortadan kaldırılsın. İş istiyoruz. Gelmemizin yegane sebebi bu. Kanunsuz bir şey yapmak istemiyoruz’’ dedi.

BUGÜN EVE EKMEK GİTMEYECEK
Taraflı olarak konuşmadıklarını eve ekmek götürmek zorunda olduklarını ifade eden Bahadur, ‘’ Bugün eve ekmek gitmeyecek. Bizim için ihaleyi Ahmet almış, Mehmet almış önemli değil. İşimizi kaybetmek istemiyoruz. Seçim yatırımı olsun olmasın, bizi ilgilendirmez. Bu insanlar işsiz kalınca, ya hırsızlık yada uğursuzluk yapacak. Mecbur. İş buluncaya kadar eylemlerimiz devam edecek. Gerekirse Ankara’ya da gideceğiz. Bu kadar insanı kimsenin aç bırakmaya yetkisi yok’’ diye konuştu.

Bu açıklamanın ardından Belediye yetkilileri eylem yapan çalışanları uyardı ve gitmeleri gerektiğini belirtti. Bu hareket çalışanları daha da kızdırdı ve çalışanlar toplu halde ‘’Başkan neden sesimizi duymuyor? 12 saat çalışan bir işçiyiz. Yazık günah çocuğumuza. Biz Yunanistan’dan mı geldik? Biz vatandaş değil miyiz? Bugün okullar açıldı. Önümüz kış. Çocuğa defter kitap alamadık. Başkan inip bizimle konuşamıyorsa ona da helal olsun!

MADEM İPTAL EDİLECEKTİ NEDEN
SENE BAŞINDA EDİLMEDİ?
Bizim sesimizi başkan duymayacak da kim duyacak? Siz söyleyin biz nereye gidelim? Biz taşkınlık yapmak istemiyoruz. Biz çözüm istiyoruz. Madem iptal edilecekti neden sene başında edilmedi? Seçim yaklaşınca neden kaldırılmak isteniyor? Eğer ekmek aş istemek suçsa buyurun bizi alın götürün karakola’’ şeklinde konuştu.

BİZ OY DEĞİL MİYİZ?
Açıklamaların ardından otopark çalışanları Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı aşağıya çağırdılar. Sürekli alkış tutarak ‘’ Başkan şaşırma sabrımızı taşırma’’ sloganları eşliğinde düdüklerini dakikalarca öttürdüler. Tam bu sırada bir otopark personelinin ‘’Bizi küçük mü gördü de Başkan aşağıya gelmiyor! Biz oy değil miyiz?’’ söylemi ortamı biraz daha gerdi. Emniyet ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı.

TEMSİLİ 3 ÇALIŞAN BAŞKAN GÜNAYDIN’LA GÖRÜŞTÜ
Öte yandan otopark personelinden temsili 3 kişi Belediye Başkanı Günaydın’ın makamına çıktı. Yaklaşık 15 dakikalık görüşmenin ardından tekrar arkadaşlarının yanına gelen çalışanlar ‘’Olumlu bir görüşme olmadı. Bizim mahkeme kararını beklememiz gerektiğini söyledi. Alınacak ücretlerin şu an yasal olmadığını belirtti’’ dedi. Çalışanlar kısa bir süre sonra belediye önünden ayrıldı. Emniyet ekipleri otopark çalışanlarının ayrılmasından sonra da belediye önünde beklemeye devam etti.

HUKUKİ SÜRECİ BEKLİYORUZ
Eylemin ardından belediye kanadından da açıklama geldi. Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem, ‘’Hukuki süreci bekliyoruz. Sonuç ne çıkarsa ona göre hareket edeceğiz. Ricamız ücret almamaları. Çünkü lehimize kara çıkarsa alınan ücretleri vatandaşa geri nasıl verecekler? Süreci bekleyelim’’ açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum