Otopark Davası Sonuçlandı

2.Sulh Hukuk Mahkemesi, Isparta Belediyesi'nin talebi üzerine cadde otoparklarıyla ilgili ihtiyati tedbir kararını kaldırdı. Artık caddelerden otopark ücreti alınamayacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Kasım 2013 10:39
Otopark Davası Sonuçlandı

Cadde otoparkları uygulamasıyla ilgili Isparta Belediyesi ile müsteşir arasında bir süredir devam eden hukuk savaşı sonuçlandı.

Caddelerdeki paralı otopark uygulamasını tek taraflı olarak fesh eden Isparta Belediyesi, işletmeci Gültekin Otopark şirketinin başlattığı hukuk sürecini kazandı. Mahkeme, Belediyenin talebi doğrultusunda caddelerdeki otoparklara ilişkin verdiği ihtiyati tedbir kararını kaldırdı. Bu kararla caddelere park eden araç sahiplerinden ücret talep edilemeyecek.

31 Ekim 2013 tarihinde 1. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin otopark işletmecinin kiracılığının tespitine ilişkin talebini reddeden kararı 2.Sulh Mahkemesi'ne taşındı. Bu karar doğrultusunda Isparta Belediyesi'nin yaptığı ihtiyati tedbir kararının kaldırılması talebi 2.Sulh Mahkemesi'nde görüşüldü.

Mahkeme, kiracılığın tespitine ilişkin talebin reddedilmesini dayanak göstererek Belediyenin ihtiyati tedbir kararının kaldırılmasına ilişkin talebini 2013/782 esas nolu kararı ile kabul etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.