Otopark Değil Galeri Gibi Olacak

Otopark Değil Galeri Gibi Olacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mayıs 2015 12:14
Otopark Değil Galeri Gibi Olacak

Isparta Belediyesi tarafından şehir merkezindeki Alt yapı ve kalıcı asfalt kaplama sonrasında başlatmış olduğu hamlelerden bir tanesi de park halindeki araçların yeraltına alınması idi. Şehir merkezinde ihtiyaç bulunan çeşitli bölgelere yer altı katlı otopark inşaatlarına başlandı.

Bunun ilki ise Belediye önünde inşası başlanılan 3 katlı yer altı otopark idi. Belediye önündeki yer altı katlı otopark’ta da ikinci katın kalıpları ve demirleri çakıldı. Önümüzdeki günlerde de betonu atılarak ikinci katın kaba inşaatı da bitmiş olacak. Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın inşaatın bitme tarihinde en az iki ay önce tamamlanması için yetkili firmayı devamlı kontrol altında tutuyor. 10. Ayda bitmesi gereken katlı otopark’ın bu hızla devam ettiği sürece 8. Ayda bitirilerek katlı otopark faaliyete geçirilecek.

Günaydın Isparta’da yapılan yatırımların her taşı konurken incelediği gibi belediye önüne yapılan yer altı katlı otoparkı da fırsat buldukça kontrol ediyor. Katlı otopark’ın sadece otopark olarak görülmemesi gerektiğini bununla birlikte resim sanat galarisi gibi olacağını ve aydınlatma sistemi ile de kişilere rahatsızlık vermeyecek bir fonksiyonla inşa ediliyor.

Günaydın inceleme sonrasında yapılan inşaatın uzun yıllar dayanabilecek sistemle yapıldığını izolasyon, havalandırma ve aydınlatması ile birlikte oksijen noktasında hiç problem yaşanmayacağını dile getirdi.

Günaydın, “Otopark’ımız 10. ayda tamamlanması gerekiyordu. Ancak biz otoparkımızın inşaatını iki ay geri çekerek 8. ayda tamamlamış olacak. Otopark inşaatımız bittiğinde hiçbir vatandaşımız sıkıntı çekmeden otoparkı kullanacak. 8 mt giriş yolları olacak olan bu otoparkımızda taşıt sürüşü de çok kolay olacak. Ayrıca aydınlatma sistemi ile de en alt katımızda bile halkımız huzurlu bir şekilde aracını park ederek asansörlerle dışarı çıkabileceklerdir. Ayrıca otoparkımız otopark görüntüsünden çıkararak sanki resim galerisi haline getireceğiz. Halkımız araçlarını park ettikten sonra resimlere bakarak otoparktan ayrılacaklar.
Binamızın içerisi ise iklimlendirme havalandırma sistemi ile donatılarak açık alanda bulunan oksijenden daha yüksek bir oranda oksijenle donatılacak. Halkımız yer altı otoparkta korku duymadan rahatlıkla kullanabileceklerdir. Ayrıca bu yer altı otoparkımızı belediye olarak biz işleteceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum