Otopark Sorununu Kökten Çözeceğiz

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şehrin otopark sorununun hazırladıkları projelerle 2-3 yıl içerisinde kökünden çözüleceğini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Ekim 2013 11:02
Otopark Sorununu Kökten Çözeceğiz

Gökkubbe Ulusal Fuar, Kongre Merkezi ve Kapalı Pazaryeri Projesi kapsamında yapımı devam eden ve tamamlanma aşamasına gelen 3 bin metrekare oturum alanlı ve toplamında 3 kat 9 bin metrekarelik katlı otopark inşaatı çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Günaydın, Isparta’nın otopark sorunu ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu.

Yaptıkları ve uygulamaya koydukları planlama ve projelerle şehirde bir hareket ve dönüşümün başladığına işaret eden Başkan Günaydın, bunlardan birisinin de otopark konusu olduğunu dile getirdi.

Otopark sorununun sadece Isparta’nın değil, Türkiye’nin bir sorunu olduğuna dikkat çeken Günaydın, altyapı ve üst yapı çalışmalarının ardından şimdi de sıranın şehrin otopark sorununu kökünden çözmeye geldiğini işaret etti. Bilinçli bir çalışma yürüttüklerine değinen Günaydın, “Şehrimizdeki otopark sorununu 2-3 yıl içerisinde tamamen çözmeyi hedefliyoruz. Gökkubbe alanındaki otoparkımızın son kat betonları dökülüyor. Buradaki otoparkımız hem ana caddeden hem de fuar alanından rahatlıkla kullanılabilecek düzeyde. Burasını da bitirdikten sonra geleceğe teslim etmiş olacağız.

Yine İl Özel İdaresi arka bölümünde 5 bin metrekarelik bir alanı 10 milyon liraya istimlak ettik. Buraya yerin 4 kat altında otopark olarak üstünü de yeşil alan olarak değerlendireceğiz. Yine şehir içerisinde belli yerlerde otopark çalışmaları için istimlak çalışmalarına başladık. 2-3 senede otopark sorununu kökünden çözüyoruz. Yapılacak otoparklar sayesinde araçları yerin altına ve belli yerlerde yerin üstüne alarak caddelerdeki araçların parklarını kaldırmış olacağız. Caddelerimizde ve sokaklarımızda park halinde araç gözükmeyecek.

Bir önceki başkanlığım döneminde Gökçay mesire alanına geniş bir otopark alanı bırakmıştık ve ‘Bu kadar büyük bir alan bırakılır mı? diye eleştiriler almıştık. Şu anda etkinliklerde bu alanda yetmez hale geldi. Ağaçlandırma, altyapı ve şimdide otoparklar diyoruz. Bu projeler maddi olarak zor projelerdir.

Ancak bunlardan korkmuyoruz. Altyapı bunun bir örneğidir. Büyük yatırım ve cesaretle şehrimizin yağmur suyu altyapısını ve diğerlerini yüzde 60’lara ulaştırdık. Altyapıda nasıl 81 ile örnek olacaksak, otopark ve diğer konularda da aynı olacak. Isparta 3 sene sonra modern dünya şehirleri arasındaki yerini alacaktır. Yaşanabilir iller arasında başta gelen bir Isparta hedefimiz var. Hep ileriye yönelik, verimli ve uygun fiyatlarla projeleri hayata geçirme vizyonuna Isparta Belediyemiz sahiptir. Şimdiden gelecekteki güzel kent Isparta halkımıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum