Otopark Sorununu Kökten Çözeceğiz

Otopark Sorununu Kökten Çözeceğiz

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Ağustos 2015 16:01
Otopark Sorununu Kökten Çözeceğiz

Isparta Belediyesi tarafından belediye hizmet binası önüne yapılan yer altı katlı otopark inşaatının kaba inşaatı tamamlandı. İlgili firma parkta ince işlerini yapmaya başladı. Yaklaşık 170 araç kapasiteli yer altı otopark Ekim 20015 tarihinde bitirilmesi planlanmıştı. Ancak Belediye Başkanı Günaydın’ın ısrarları nedeniyle ihale süresi öncesi tamamlanması hedefleniyor.

Aydınlatma ve gerekli ikaz işaretlerinin montajına başlanan otopark bir ay içerisinde bu işlemlerde tamamlanmış olacak. Yer altı otoparkın üstü de yeşillendirilerek park haline getirilerek vatandaşların günün stresini atabilecekleri ve görüşmelerini yapabilecekleri bir mekan haline dönüştürülecek.

Belediye Başkanı Günaydın hafta sonu tatilinde inşaatta incelemelerde bulundu. İnceleme sırasında da yetkililerden inşaat çalışmaları hakkında da bilgi aldı. Günaydın inceleme sonrası inşaat konusunda da halkı aydınlattı. Vatandaşa müjde veren Günaydın otoparkın Isparta’da alt yapı sorunundan sonra otopark sorununun da ortadan kalkacağını dile getirdi.

Günaydın yaptığı açıklamada, “Isparta belediyesi olarak ilk temelini attığımız yer altı otoparkımız belediyemiz hizmet binası önüydü. Otoparkımızı son teknoloji ve modern bir biçimde inşa ediyoruz. Otoparkımız hizmete açıldığında otoparkta hangi arada park yeri olduğu yada dolu olduğu ışıklı sistemler ile gösterilecektir. Böylelikle vatandaşlarımız otoparkta park edecek yer aramayacak ve ışıklı işaret ile boş olan yere rahatlıkla araçlarını park edeceklerdir.

Isparta belediyesi olarak otopark sorununu çözmek için şehir merkezinde uygun olan 7 ayrı yere otopark kuracağız. Buradaki inşaatımız da çalışmalar gece geç vakte kadar devam etmektedir. Hedefimiz belirtilen süreden önce tamamlamaktır. Sanırım bir ay sonra burasını pırıl pırıl tanıyamayacağımız bir alan haline gelecektir” dedi.

Günaydın özellikle araç yoğunluğunun fazla olduğu illerde otopark nedeniyle sorunların yaşandığı hatta bu konuda kavgaların yada ölümlü vakaların meydana geldiğini belirterek, otopark yüzünden vatandaşların psikolojilerinin bozulduğunu dile getirerek, “Isparta belediyesi olarak şehrin alt yapısını tamamladık. Yaptığımız bu otoparklarda bir alt yapı hizmetidir. Önümüzdeki günlerde de otopark sorununu kökten çözerek bu sorunu da ortadan kaldıracağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum