Otopark Sorununu Kökünden Çözüyoruz

Otopark Sorununu Kökünden Çözüyoruz

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Mart 2015 17:29
Otopark Sorununu Kökünden Çözüyoruz

Isparta Belediyesi, şehir içi otopark sorununu kökünden çözmek için çalışmalarını aralıksız sürüyor.

Belediye önü yeraltı 3 katlı otopark çalışmaları son hızıyla sürerken, Halı Sarayı altında bulunan ve 60 araçtan 189 araca çıkacak olan otopark çalışması da diğer taraftan aralıksız sürüyor.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın Halı Sarayı bodrumunda bulunan otopark alanı ile üstündeki açık alanda yenileme, iyileştirme ve genişletme çalışmalarını inceledi. Halı Sarayı üst kısmında geçen hafta zemin kazıma çalışmaları gerçekleştirilirken, alanda izolasyon çalışmaları başlatılacak. Diğer yandan bodrum kattaki çalışmalar da devam ediyor.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Belediye önü yeraltı otoparkı ile Halı Sarayı Otoparkının yapımının tamamlanmasıyla birlikte Mimar Sinan Caddesi’nde araç park yasağı uygulamasına geçileceğini söyledi. Şehirde otopark sorununun mutlaka çözülmesi gerektiğini ve her yeri değerlendirdiklerini ifade eden Başkan Günaydın, kararlık içerisinde çalışmalarına devam ettiklerini aktardı.

Günaydın, “Halı Sarayı otoparkımızı 60 araçtan 189’a çıkarıyoruz. Atıl vaziyette duran ara boşluklar duvarların hepsi temizlendi. Büyük bir galeri haline geldi. 5 ay içerisinde tamamlanması planlandı. Böyle bir yeri çok daha yeni, modern bir hale getiriyoruz. Her şeyi eksiksiz olarak yapılacak. Otoparkımızda uygulanacak ve yapılacak olan çalışmaları teknik ekibimizle ve müteahhidimiz ile yerinde inceledik. En kısa zamanda Isparta’nın otopark sorununa burası da bir etki yapacak. Belediyemizin önünde de 3 katlı yer altı otopark çalışmamız yapılıyor. Her iki otoparkımız aynı anda tamamlanacak ve Mimar Sinan Caddesi’ne otopark yasağı gelecek. Mimar Sinan Caddesi’nde de bisiklet yolumuzda uygulamaya girmiş olacak. Mimar Sinan ve 6 Mart gibi birkaç caddemizdeki sorunu çözdüğümüz zaman kilit çözülmüş olacak. Şehirde bisiklet yolları ve yaya yolları oluşturulacak. Şehir rahatlayacak. Bizim için zaman önemli. Bunları tamamlayarak halkımızı rahat ve daha da huzura kavuşturmak istiyoruz. Otopark sorununu çözdükten sonra da şehrimize ayrı bir huzur gelecek. İnsanlarımız stresten uzaklaşmış olacak. Yaşanabilir şehirlerarasında birinci sırayı almak istiyoruz ve bunu da açık ara olarak gerçekleştirmek hedefindeyiz. Bir iki sene geçmeden bunu gerçekleştirmek niyetindeyiz. Isparta halkının huzuru ve mutluluğu için çalışıyoruz. Bizim gecemiz gündüzümüz önemli değil, yeter ki bu hedefe ulaşalım. Şimdiden bu çalışmalarımız Isparta halkımıza hayırlı olsun” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum