ÖTV Muafiyetinde Süre Uzatımı Müjdesi Esnafı Memnun Etti

ÖTV Muafiyetinde Süre Uzatımı Müjdesi Esnafı Memnun Etti

Yayınlanma:
ÖTV Muafiyetinde Süre Uzatımı Müjdesi Esnafı Memnun Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ticari araçların yenilenmesini sağlayan ÖTV muafiyeti getiren uygulamanın süresinin uzatılabileceği açıklaması, ticari yolcu ve yük taşımacılığı yapan esnaf arasında memnuniyetle karşılandı. TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Cumhurbaşkanımızın açıklamaları doğrultusunda işlemin tesis edileceğini belirtti. ESKKK Altıncı Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, uygulamanın uzatılmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta Belediyesi tarafından kurulan gönlü sofrasında iftar verdi. 2 bin 500 kişinin iftar açtığı programa Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, AK Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, SDÜ Rektörü İlker Çarıkcı, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, ESKKK Altıncı Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Keskin, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, ilçe belediye başkanlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

İSTANBUL’DA KAZANAN BİNALİ YILDIRIM OLACAKTIR
TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, iftar programı sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İstanbul’da 23 Haziranda yapılacak Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini değerlendiren Bilgiç, “Öncelikle tüm hemşerilerimizin ve İslam alemine hayırlı Ramazanlar diliyorum. Yakın zamanda idrak edeceğimiz Ramazan Bayramının da şimdiden memleketimiz, milletimiz, İslam alemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Bugün Isparta’da iftar programında vatandaşlarımızla bir araya geldik. Ramazanın başından beri çadırda bu iftar programlarını düzenleyen başta belediye başkanımız olmak üzere emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Önümüzde 23 Haziran da inşallah yenilenen İstanbul seçimlerinde tekrar milletimizin hakemliğine başvuracağız. YSK, sandık görevlerinin hukuka aykırı bir şekilde atanmış olması, memur olmayanlardan resmi sandık başkanı atanmasından dolayı bir takım usulsüzlüklerin olduğu sandıkların Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine etki ettiği izin seçimlerin yenilenmesine karar verdi. İnanıyoruz ki bu seçimler de; bir önceki seçimlerin gerçek galibi olduğuna inandığımız Sayın Binali Yıldırım sandıktan çıkacaktır” dedi.

TİCARİDE ÖTV MUAFİYETİ UZUYOR
TBMM Başkanvekili Bilgiç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’da büyük esnaf buluşmasında ticari araçların yenilenmesini sağlayan ÖTV muafiyeti getiren uygulamanın süresinin uzatılabileceği açıklamasına da değindi. Bilgiç, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ÖTV muafiyetinin uzatılmasıyla ilgili açıklaması var. Maliye Bakanlığımız da süreci değerlendiriyor. İnşallah, Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamaları doğrultusunda işlem tesis edileceğini söyleyebilirim” diye konuştu.

TURAL: PİYASALARA OLUMLU YANSIYACAKTIR
Ticari yolcu ve yük taşımacılığında araçların yenilenmesini sağlayan ÖTV muafiyet uygulamasının uzatılacak olması esnaf kesimini memnun etti. ESKKK Altıncı Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, ÖTV muafiyetinde süre uzatımının piyasalara da olumlu yansıyacağını söyledi. Söz konusu düzenlemenin 30 Haziran 2019'da sona ereceğini anımsatan Tural,“Bu düzenlemeyle yüz binlerce ticari araç yenilendi. Bu sayede modern araçlarla taşımacılık hizmeti verilebiliyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın, ÖTV muafiyetinde sürenin uzatılması açıklaması esnafımızı memnun etmiştir. Hükümetimize esnafımızın işini kolaylaştırmaya yönelik verdiği hizmetler ortadadır. Sayın Cumhurbaşkanımıza verdiği bu müjdeden ötürü teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.