Övünç Madalyası Verildi

Övünç Madalyası Verildi

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Mart 2016 10:35
Övünç Madalyası Verildi

Şehit ailelerine ve Gazilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile verilmesi ön görülen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Vali Vahdettin Özkan tarafından verildi.

21 Mart 2014 tarihinde İzmir’de görev yaparken trafik elim bir trafik kazası sonucu şehit olan Tolgahan Önal’ın için babası Seyfettin Önal’a, Şanlıurfa ilinde görev yaparken üzücü bir trafik kazası sonucu gazi olan Polis Memuru Remzi Tuğrul’a ve Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde görev yaparken hain terör örgütü üyelerinin saldırısı sonucu gazi olan Piyade Uzman Çavuş Mehmet Atılgan’a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile verilmesi ön görülen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Vali Vahdettin Özkan tarafından takdim edildi.

Gerçekleştirilen Törene Vali Vahdettin Özkan ve eşi Dr. Ruhan Özkan, Isparta Milletvekilleri Nuri Okutan ve İrfan Bakır, Eğirdir Dağ Komando Okul Komutanı Tümgeneral Metin Akkaya, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, şehidimizin ailesi ve yakınları, gazilerimiz ve aileleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

BU TÖREN MİNNET İFADEMİZDİR
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törende konuşan Vali Özkan, yapılan töreninin sıradan bir tören olmadığını ve memleketimizin birliği bütünlüğü için aziz canlarını kahramanca feda eden ve bu uğurda gazi olan kahraman güvenlik güçlerimize, toplum olarak duyduğumuz minnet duygularımızın ifadesi olduğunun aktardı.

BU MADALYA MİLLETİMİZİN TEVECCÜHÜNÜN GÖSTERGESİDİR
Vali Özkan; “Bu töreni minnetimizi ve şükranlarımızı sunma yönünde bir fırsat olarak değerlendiriyoruz. Bu yönüyle çok önemli bir törende bulunuyoruz. Ülkemizin muhtelif illerinde ve başta Ankara’da Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde olmak üzere şehit yakınlarına ve gazilerimize Devlet Övünç Madalyası’nın tevcihi için birlikteyiz. Bugün ilimizde kahraman şehidimizin babasına ve iki gazimize Devlet Övünç Madalyası’nın tevcihi yapılacaktır. Bu madalyanın sadece resmi bir anlamı yoktur. Bu madalya kültürümüzde, medeniyetimizde ve inancımızda olan bizi millet yapan şehadet kurumuna milletimizin bir teveccühünün göstergesidir. Şehadet kurumuna ulaşmış şehitlerimize, yakınlarına ve gazilerimize şükranlarımızın bir ifadesidir” dedi.

ISPARTA’MIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM
Vali Özkan “İnancımızda, şehitlerimizin ebedi ve sonsuz bir hayatta sadece kendileri için değil başkalarında şefaat edebilen, peygamberlikten sonraki en yüksek mertebede olmaları bizim toplum olarak diri kalmamızı sağlayan bir harçtır. Bu anlayışı millet olarak canlı tutmamız çok önemli. Isparta’mızda bu anlamda çok duyarlı, hem şehit ailelerimizin dayanışması hem de sivil toplum kuruluşlarının bu konudaki hassasiyetleri en üst seviyede. Bu bakımdan Ispartalı hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Törenimize Ankara’daki yoğun programlarına rağmen teşrif eden sayın milletvekillerimize de çok teşekkür ediyorum” dedi.

ASGARİ MÜŞTEREĞİMİZ MEMLEKETİMİZİN BİRLİĞİ VE BÜTÜNLÜĞÜDÜR
Vali Özkan konuşmasının sonunda “Vatan uğruna, millet uğruna, birliğimiz ve bütünlüğümüz uğruna kahramanca şehit olan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize sağlık ve sıhhat diliyorum. Son zamanlarda küresel terör uzantıları tarafından alçakça yapılan saldırıda şehit olan vatandaşlarımıza, Doğu ve Güney Doğu Anadolu’da bölücü teröre karşı kahramanca mücadele veren ve şehit olan askerlerimize, polislerimize, korucularımıza ve vatandaşlarımıza Allah’tan Rahmet diliyorum. Bütün bir millet olarak asgari müştereğimiz memleketimizin birliği ve bütünlüğüdür. Memleketin birliği bütünlüğü uğruna canını feda eden şehitlerimize dualarımız, teveccühümüz ve bağlılığımızı ilelebet devam ettirmeliyiz. Bu bizlerin hem vicdani sorumluğu hem de tarihsel ve kültürel bir gerekliliktir. Bu duygularla lütfedip törenimize katılan şehidimizin ailesine ve gazilerimize ve yakınlarına teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum ”dedi.

MADALYA, BERAT VE BAYRAK TAKDİM EDİLDİ
Ardından, Şehit Polis Memuru Tolgahan Önal, Piyade Uzman Çavuş Gazi Mehmet Atılgan’ın ve Polis Memuru Gazi Remzi Tuğrul’un öz geçmişleri okunarak, Devlet Övünç Madalyası, Berat ve Bayrak Vali Vahdettin Özkan tarafından şehidimizin babası Seyfettin Önal ve Gazilerimiz Mehmet Atılgan ve Remzi Tuğrul’a takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.