Oy Değil Gelecek İçin İcraat!

Isparta Belediyesi bünyesinde kurulan Oğuzata Eğitim ve Kültür Derneği bu sene üniversite yerleştirme sınavlarında yüzde 80 başarı sağlayarak 127 öğrencisini üniversiteye yerleştirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Ağustos 2017 16:14
Oy Değil Gelecek İçin İcraat!

Isparta Belediyesi bünyesinde kurulan Oğuzata Eğitim ve Kültür Derneği bu sene üniversite yerleştirme sınavlarında yüzde 80 başarı sağlayarak 127 öğrencisini üniversiteye yerleştirdi. Başkan Günaydın, başarıyı ödülsüz bırakmadı.

Isparta Belediyesi bünyesinde 8 sene önce kurulan Oğuzata Eğitim ve Kültür Derneği, öğrencilere sağladığı üniversite hazırlık kurslarında bu yıl yüzde 80 başarı sağladı. Sınava giren 160 öğrenciden 127’sini üniversiteye yerleştiren Oğuzata Eğitim ve Kültür Derneği öğrenci ve öğretmenleri başarılarını Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’la paylaştı. Başkan Günaydın da başarıyı ödülsüz bırakmadı.

BAŞARI YÜZDE 80
Belediye Başkanı Günaydın üniversiteye yerleşen öğrencileri ve öğretmenlerini makamında kabul ederek ödüllendirdi. Başkan Günaydın burada yaptığı konuşmada; “Oğuzata öğrencilerimizin çalışmaları neticesiyle ve değerli hocalarımız gayretiyle güzel başarılar elde ettiniz. Hepinizi tebrik ediyorum. Oğuz Ata 8. Senesini kutluyor. Verimli bir dershane olma yolunu daha öncelerden kavramıştık. Rakamsal olarak baktığımızda sınava giren öğrencilerimiz 160 kişi. Burada da kazanan öğrenci sayımız da 127 kişi. Başarı oranımız %80” diye konuştu.

BU BAŞARI İLE YETİNMİYORUZ
Günaydın, “Bu başarı ile yetinmiyoruz. Gün geçtikçe artarak gidiyoruz. O açıdan bu başarımızı daha da ileriye götüreceğiz. Yükseğin daha da iyisini aramak zorundayız. Tıp fakültesinden 1 kişi, diş hekimliğinden 2 kişi, hukuk fakültesinden 7 kişi, Mimarlık fakültesi 1 kişi, psikoloji 1 kişi, İlahiyat 3 kişi, PDR 2 kişi, fizik tedavi ve rehabilitasyon 3 kişi, eğitim bilimleri fakültesinden 15 kişi. Mühendislik dalından ciddi kazanımlarımız oldu bu sene. Mimarlık bölümleri 13 kişi kazandı. İktisadi bilimler fakültesinde 18 kişi, fen edebiyat bölümünden de 11 kişi kazandı. Sağlık bilimler fakültesini 25 kişi kazandı. Ziraat fakültesini 3 kişi kazandı. Orman ve endüstri fakültesini 13 kişi kazandı. 1 kişi de veterinerliği kazandı. Turizm fakültesini 2 kişi, meslek yüksel okulu da 2 kişi kazandı. Bugün burada ilk 37 kişiye plaket ya da madalya vermek yerine nakit vermeyi uygun gördük. Şimdiden kayıt ve diğer masrafları olacak ve bunlara destek olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

ÜNİVERSİTELERİNİZDE DE TAKİP EDECEĞİZ
Üniversiteye yerleşen öğrencileri üniversitelerinde de takip etmek ve onlara destek olmak istediklerini dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Daha önceleri yapamadık ama bundan sonra sizleri üniversitede de takip etmek istiyoruz. Herhangi bir sıkıntınız olabilir. Türkiye ekonomisi zorlanıyor. Eğitimde de zorlanma şartları olabilir. Biz oralarda sizi takip ederek yardımda bulunmayı düşünüyoruz. Hiçbir zaman şahsımıza ve belediyemize borcunuz olmayacak. Daha önceki zamanlarda sizin gibi öğrencilerimizi eğitim verdikten sonra karşılığını bekleyenlere karşılık Oğuz Ata’yı kurmuştuk. Bize ve belediyeye karşı borcunuz yok ama vatana karşı bir borcunuz var” dedi.

BİZ SİZİN DESTEKCİNİZİZ
Başkan Günaydın, “İlerleyen zamanlarda işlerinizde ilerleyeceksiniz. Bazılarınız siyaset ile ilgilenecek ama hepinizin ortak paydası bu vatan ve millet olacaktır. Üniversitede korku ve endişe içerisinde okumayın. Biz sizin destekçiniziz. Sizler ilerleyen zamanlarda milletimize çok faydanız dokunacak. Sıkıntınız olduğu takdirde her türlü yardıma açığız. Bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Sınavda başarı elde eden öğrenciler de Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Başkan Günaydın öğrencilere zarf içerisinde maddi yardım sundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.