Oy Kullanmak İçin 2 Bin 500 Km Pedal Çevirdiler

12 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimleri için oy kullanmak isteyen iki kardeş gurbetçi, tam 2 bin 500 kilometrelik yolu bisikletleriyle kat etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Haziran 2011 16:10
Oy Kullanmak İçin 2 Bin 500 Km Pedal Çevirdiler

Almanya'nın Hamburg kentinden 14 gün önce yola çıkan Hakan Hayran ve Uğur Hayran, sabah saatlerinde Kapıkule Sınır Kapısı'na ulaştı. Kapıdaki pasaport işlemlerini tamamlayan gurbetçi kardeşler gümrük sahasında bulunan Seçim bürosuna geçti. Burada kardeşlerden biri Oyunu kullanırken diğeri ise seçmen kütüğünün yurt içinde olması nedeniyleOyunu kullanamadı. Küçük Uğur Hayran Oyunu memleketi Isparta'da kullanacak.

Oy kullanma işleminin ardından açıklama yapan Hakan Hayran, 9 yıldan bu yana Almanya'da çalıştığını belirterek, oy kullanmak için 14 gün önce bisikletleriyle yola çıktıklarını söyledi. Yaklaşık 2 bin 500 kilometrelik zorlu bir yolu kat ettiklerini ifade eden Hayran, Türk demokrasisinin ve özgürlüklerin gelişmesi için oy kullanmanın mutluluğunu yaşadığını anlattı.

Hayran, "Oyumu kendim, annem ve babam için değil, çocuklarımın ve torunlarımın geleceği için kullandım. Bu nedenle huzurlu ve mutluyum. " dedi.

Gurbetçilerin yaşadıkları sıkıntılara değinen Uğur Hayran ise 3 yıldan bu yana Almanya'da yaşadığını kaydederek, daha önce utanarak uzattığı pasaportunu şu an gururla taşıdığını dile getirdi. Hayran, bu duyguyu kendilerine yaşatan Başbakan ve hükümete teşekkür etti.

İki kardeş, gümrük sahasında bulunan Arzu ve Emir isimli iki gence bisikletlerini hediyeederek, memleketleri Isparta'ya doğru yollarına devam etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.