Oy ve Ötesi Isparta'da

Oyunu Seven Saysın!

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Mayıs 2015 17:18
Oy ve Ötesi Isparta'da

30 Mart yerel seçimlerinde İstanbul, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İstanbul ile birlikte 6 ilde yapılanan, bunun neticesinde seçim sürecine son derece hakim 50.000 gönüllü yetiştiren Oy ve Ötesi, 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri’nde Türkiye’nin oylarının %62’sini gözlemlemeyi hedefliyor.

Toplam seçmen sayısının yaklaşık 52 milyonu bulacağı 7 Haziran 2015 seçimlerinde, Oy ve Ötesi 30 milyona yakın oyun şeffaf ve adil bir şekilde verildiğinden ve sayıldığından emin olacak. 120.000 gönüllüyle verilen oyların gözlemciliğini yapacak.

Tekrarlanan Yalova seçimiyle birlikte bir yıl içerisinde azimle çalıştıkları ve başarıyla sonuçlandırdıkları üç seçimi takiben artık hedefi büyütmeye hazır olan Oy ve Ötesi, 2015 Genel Seçimleri’nde 45 ilde, 120.000 gönüllü ile 106.000 sandığa dokunarak oy verme ve sayım süreçlerini gözlemleyecek. Geçmiş seçimlerde 6 ilde görev almış toplam 50.000 gönüllüsü olan Oy ve Ötesi; bu seçimde de bu kişilerin çoğunun tekrar görev alacağını umuyor. Ancak hedefin artık 45 il ve geniş bir coğrafyaya yayıldığını, Türkiye mozaiğinde, yine bağımsız, yine tarafsız bir duruşla, bütünlük içinde adil ve şeffaf bir seçim gerçekleştirebilmek için her ilde 500 ila 2000 sandık gözlemcisine ulaşmanın kritik olduğunu belirtiyor. Hedefi tutturabilmek için şehirlerde ilk toplantılarını tamamlayan Oy ve Ötesi Koordinasyon ekibi, tahminlerinden daha zorlu bir gönüllü çağrı süreçleri olacağını, ancak seslerini yeterince duyurabilirler ve anlaşılabilirlerse bu hedefi rahatlıkla tamamlayabileceklerini belirtiyor.

HAYDİ ISPARTA, SANDIK GÖNÜLLÜSÜ OLMAYA!
Tüm Türkiye’ye kayıt sistemini açan Oy ve Ötesi, OYUNU SEVEN SAYSIN çağrısı yapıyor! “Artık devir; canını seven kaçsın değil, oyunu seven saysın devri, bu ülkede demokrasi ve şeffaflıktan emin olmak isteyen her bireyin bilfiil bu değerlerin temsilcisi ve savunucusu olması gerekiyor, bunun da çok önemli bir adımı seçim günü, oy verme ve sayım süreçlerine müşahitlik etmekten geçiyor.” Şeklinde konuşan Oy ve Ötesi Derneği Başkanı Sercan Çelebi ekliyor; “Seçmenin verdiği oyun mecliste yerini bulduğundan kendisinin görerek, sayarak emin olması kadar güven aşılayan, belki daha da önemlisi, ülke yönetiminin seçileceği bu tarihi seçimde, kendisini seçim süreci ve ülke yönetimde bu denli etken hissettiği başka bir sorumluluk olamayacak.”

OYUNU SEVEN TÜM
ISPARTALILAR GELSİN!
Mart, Nisan ve Mayıs ayları boyunca, hem sahada gerçekleşen yüz yüze toplantılar ve eğitimlerle hem de online platformlardaki paylaşımlarla 120.000 gönüllüyü arasına katacak olan Oy ve Ötesi hız kesmeden devam ediyor. Isparta’daki ilk eğitim toplantımız 27 Mayıs 2015 Çarşamba günü saat 18.30’da Mehmet Akif Ersoy Gençlik Merkezi’nde gerçekleşecek, bütün gönüllülerimiz ve gönüllü olmak isteyenleri davet ediyoruz!

Isparta için ihtiyaç olan sandık gözlemcisi sayısı 500. Genelde Ispartalıların sandık güvenliği konusunda bir kaygısı olmamasının kendilerini şaşırttığını belirten Oy ve Ötesi Gönüllüleri, bu seçimi diğer hiç bir seçimle kıyaslamamak gerektiğini belirttiler. Her sandıkta 300 -350 civarı oy bulunacak olan bu seçimde, 3 yanlış sayılan oyun o sandığın %1'ini etkileyeceğini, %1'in ise çok önemli bir fark yaratacağını eklediler. "330 millet vekili sayısından, barajdan bahsedilen bu seçimin, diğer seçimlerden farkı için; "çok ufak hataların insanların hayatlarında çok büyük değişiklere yol açacağının herkesin farkında olması gerekiyor" şeklinde sözlerine devam eden Oy ve Ötesi Koordinasyon ekibinden bir gönüllü; sandığına ve oyuna sahip çıkmanın özellikle bu seçimde şart olduğunu vurgulayarak tüm Ispartalıları kayıt olmaya çağırıyor;

Ayrıntılı bilgi için http://www.oyveotesi.org

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum