Oyunuzu Isparta'da Kullanın

CHP Milletvekili Aday Adayı Vedat Şenol'dan SDÜ Öğrencilerine çağrı...

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Şubat 2015 15:43
Oyunuzu Isparta'da Kullanın

CHP Isparta Milletvekili Aday Adayı Vedat Şenol, Isparta’da okuyan, Isparta’dan hizmet alan SDÜ öğrencilerinin oylarını da Isparta’da kullanması gerektiğine işaret etti. Şenol, Isparta’nın kayıp nüfustan doğan maddi kaybına da dikkat çekti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Milletvekili Aday Adayı Vedat Şenol, Isparta açısından önemli bir soruna işaret etti.

Şenol, Isparta’dan hizmet alan, Isparta’da eğitimini sürdüren SDÜ öğrencilerinin nüfuslarını da Isparta’ya taşıması gerektiği ve oylarını hizmet aldıkları Isparta’da kullanmalarının önemli olduğunu kaydetti.

Nüfus verilerinin gerçek verilere dayanması gerektiğine işaret eden Şenol, “Gerçeklere dayanan nüfus verileri verimli yönetimin önkoşuludur. İlimize üniversite öğrenimi için gelen öğrencilerin büyük bir kısmı ikametini memleketinde bırakmakta ve hizmet aldığı ilimize katkıda bulunmamaktadır. Gerçek nüfus verileri oluşturulursa öğrenci ve asker aileleri düşünüldüğünde 300.000’i aşkın nüfusa hizmet veren Isparta’nın genel bütçeden payına düşeni alması mümkün olacaktır.” İfadelerini kullandı.

Isparta’da yaklaşık 40 bin öğrencinin ikametini Isparta’ya taşımadığını öne süren Şenol, “Belediyeden başlayarak bütün diğer kurumlara ödeneklerin ve personel sayısının artışı, yerel demokrasinin gelişmesi ve gençliğin yönetime katılımı özellikle Süleyman Demirel Üniversitesi’ne kayıtlı 70.000’i aşkın öğrencinin ikametinin şehrimize taşınmasıyla ilgilidir. Araştırmalarımızdan beslenen tahminimiz Isparta’da ikamet bildirimi konusundaki idari cezaya rağmen yaklaşık 40.000 kayıp kaçak ikamet olduğu yönündedir” bilgisini verdi.

40 bin kişinin ikametini Isparta’ya taşımamasının kentin ekonomisine de yansıdığını kaydeden Şenol, “Bu durumun ilimize maliyeti hibeler, krediler, ödenekler personel artışı gibi katkılar düşünüldüğünde 20.000.000TL’yi bulmaktadır. Oylarını Isparta’da kullanan ve ödeneklerini Isparta’ya kullandıran öğrencilerle Isparta’mız Avrupa’da Tübingen, Strazburg, Eskişehir gibi örnekleri olan bir öğrenci şehri olarak yeniden kurulabilir. 24 saat yaşayan ikamet ve istihdam imkanları arttırılmış, büyüyen bir Isparta için bütün diğer ayrımları bırakıp birlikte çalışma irademizi ifade ediyoruz” görüşünü savundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.