Özdemir 'Tarihi Mirasa Sahip Çıkılsın'

İl Genel Meclisi Üyesi aynı zamanda Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Fevzi Özdemir, Atatürk’ü Isparta’ya taşıyan kara trenin akıbetinin en doğru şekilde olması için bir proje önerisinde bulundu. Özdemir, bu projenin yerini ve nasıl olması gerektiğini habe

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Şubat 2012 12:12
Özdemir 'Tarihi Mirasa Sahip Çıkılsın'

İl Genel Meclisi Üyesi aynı zamanda Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Fevzi Özdemir, Atatürk’ü Isparta’ya taşıyan kara trenin akıbetinin en doğru şekilde olması için bir proje önerisinde bulundu. Özdemir, bu projenin yerini ve nasıl olması gerektiğini haber ekibimizle paylaştı.

Konuyu meclis gündemine de getiren Özdemir, devlet demir yolları ve ulaştırma bakanlığı nezdinde de proje sahip çıkılmasını isteyeceğini ifade etti.
Fevzi Özdemir, kara trenin korunması kapsamında, atıl, kullanılmayan lokomotifleri de koruma altına almayı planladıklarını sözlerine ekledi. Özdemir, eski lokomotifler neden Dinar’a gitsin dedi.

Özdemir, yaptığı açıklamada, “Müzeler her yıl binlerce öğrenciyi, yetişkini, eğiterek geç-miş tarihlere yol açıcılık yapmaktadırlar. Eski eserler bizlere, geçmiş yıllardaki atalarmızın düşünüş, inanç ve yetenekleri hakkında bilgi verirler. Geçmişi yaşatarak bugünü anlamamıza yardımcı olurlar. Müzelerimiz tarihimizi, kültürümüzü korumakla beraber aynı zamanda eğitim de verirler. Avrupa'da bir müzenin girişinde, 'Geçmiş, Gelecek İçindir' yazısı da konuyu anlatmaktadır. Aslında Devletin bu kadar ilgi ve katkılarına rağmen, halkın müzelere olan ilgisi ortadadır. Bu ilgisizliğin nedenleri çoktur, genelde yaşanmış tarihi mekanlarda kurulmayan müzelerde ziyaretçi azlığı ve ilgisizliği yaşanmaktadır. Onun içindir ki, tarihi yerlerde aynı enerjiyi yaşatmak önemlidir ve ilgiyi artıracaktır. Bu durum tren garımızda aynı olmayacaktır. Çünkü uygulamak istediğimiz müze o zamanlar yaşanan tarihin olduğu mekanda açılmak istenmektedir. Eğer bugünlerde bu işlemi yapamaz, ilgi gösteremezsek, yarın telafisi mümkün olmayacaktır. Maalesef gün geçtikçe sahip çıkılamayacaktır. Gül Park projesi uygulanıp ve kente turizm çekim merkezi olması düşüncesi ile projelendirilip, Kültür Turizm Bakanlığı'na tahsisi yapılan bu tren garı, belki de bu proje ile tekrar asıl olan uygulamak istediğimiz enerjiye kavuşmuş olacaktır." dedi.

Ulu Önder Atatürk’ü taşıyan kara tren, bu proje ile belki yeniden hayat bulacak. Buna paralel olarak tren garı da yepyeni bir görünüme kavuşacak. Isparta ve turizm adına atılan her adımın tarihi ve bugünü ile yarını buluşturması dileğiyle.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum