Özdemir: 'Yakaören'deki Kuyudan Gaz Sızıntısı Yok'

Isparta İl Özel İdaresi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü Jeoloji Yüksek Mühendisi Fikret Özdemir, Yakaören köyündeki kuyuda herhangi bir gaz sızıntısının olmadığını açıkladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Mayıs 2011 13:51
Özdemir: 'Yakaören'deki Kuyudan Gaz Sızıntısı Yok'

Yakaören köyünde iki yıldır zehirli gaz sızdıran kuyu 27 Nisan'da Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) uzmanları tarafından kapatılmıştı. Ancak kuyudan gaz sızıntısının devam ettiği yönündeki iddialar tartışmaları yeninde gündeme getirdi.

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Jeotermal Enerji, Yeraltı Suyu ve Mineral Kaynakları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nevzat Özgür, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) uzmanları tarafından kapatıldığı açıklanan kuyunun halen gaz sızdırdığını ileri sürmüştü.

Bunun üzerine kuyuda incelemelerde bulunan Jeoloji Yüksek Mühendisi Fikret Özdemir, gaz sızıntısı olmadığını, her gün gaz ölçümleri yaparak Tpao 'ya bildirdiklerini açıkladı. Daha önce 15 Haziran'da kuyu terk işleminin yapılacağını duyurduklarını belirten Jeoloji Yüksek Mühendisi Özdemir, "Normalde 15 Haziran'da yapılacak olan kuyu terk prosedürü spekülatif haberler nedeniyle 15 Mayıs 2011 tarihine alındı. Tpao Kuyu Tamamlama Daire Başkanlığı ekipleri gelerek biyopi aksamına kadar üstte görünen vana ve diğer aksam sökülerek Kapaklı flaş monte edilecek. Kuyu çevresi logar içine alınıp kuyu terk edilmiş olacak. " dedi.

Isparta kamuoyunda yaşanan son gelişmeler üzerine açıklamalarda bulunan Yakaören Köyü Muhtarı Mehmet Pediz de iki yıldır kuyunun kapatılmayarak köylünün sağlığı ile oynayanların bunun hesabını vermesi gerektiğini söyledi. Pediz, "Bu kuyuyu kapatanlara çok teşekkür ediyorum. Hükümetimizin tüm kademesine, Sayın Valimiz Memduh Oğuz ve Tpao Daire Başkanlığına çok teşekkür ediyorum. Çok önemli bir sorun giderilmiş oldu. " diye konuştu. Pediz, iki yıldır kuyuyu kapatmayanların kapatıldıktan sonra bunu siyaset malzemesi yapmasının üzücü olduğunu kaydetti

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum