Özel; Belediye Operasyonunu Değerlendirdi

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Kanal 32 ekranlarında yayınlanan Gündem Isparta programının konuğu oldu. Milletvekili Özel, gündeme dair çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Şubat 2012 10:01
Özel; Belediye Operasyonunu Değerlendirdi

Programda ilk olarak Isparta Belediyesine yönelik operasyona değinen Milletvekili Özel, “Keşke bunları Isparta’mız yaşamasaydı. Ama suçlular varsa cezasını çeksin. Ak mı kara mı biran önce ortaya çıksın” dedi. Özel konuşmasına şöyle devam etti: “Isparta Belediyesine yönelik yapılan operasyona üzülüyorum. Isparta için üzülüyorum. Keşke bunlar yaşanmasaydı, olmasaydı. Çünkü seçimlerden sonra Belediye’yle iyi bir diyalog noktasındayız. Aynı dili konuşalım. Hepimiz hedefi Isparta ise el birliği ile çözmemiz gereken işler var. Bu operasyon Isparta’nın yallarını birazcık kaybettirdi. Keşke olmasaydı. Ama bunu söylerken de suç işleyenlerde cezasını çeksinler. Suçluyu koruma anlamında demiyorum. Keşke bunları Isparta’mız yaşamasaydı. Isparta için kayıp. Biz AK Parti olarak bu operasyonun hiçbir yerinde yoğuz. Tamamen kendi mecrasında yürüyen adli bir olaydır. Ama birileri bizi bu tartışmanın içerisine çekmeye çalışıyor. Bizde inatla girmedik, girmeyeceğiz de. MHP İl Başkanı ve belediyedeki daire müdürleri cezaevine girdi. Ama benim partili arkadaşlarım bunu hiçbir yerde siyasi malzeme olarak kullanmadı. Kendi mecrasında geçiyor. Biran öncede neticelensin.

Ak mı kara mı biran önce çıksın 


Balaman döneminde sözümüzü geçiremedik”Isparta’da son günlerin en önemli gündem maddelerinden biri olan Ticaret ve Kültür Merkeziyle ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulunan Milletvekili Özel, Eski Belediye Başkanı Hasan Balaman’a atıfta bulunarak, “O dönemde sözümüzü geçiremedik. Bizi dinmediler” ifadelerini kullandı. Milletvekili Özel sözlerini şöyle sürdürdü: “Ticaret ve Kültür Merkezi 20 yıllık geçmişi bulunan bir mevzu. Bir Belediye Başkanı geldi temel attı bir aşamaya geldi. Diğeri geldi ben bunun projesini beğenmedim dedi. O bir şey yaptı. Diğeri geldi ben bunu beğenmedim dedi. Projeye Isparta’ya hitap etmiyor dedi o da başka bir şey yaptı. İş arapsaçına döndü. Benim üçüncü aşamada çok ciddi itirazlarım oldu. Burayı komple yıkalım şehir merkezine kazandıralım. O dönemde söyledim şimdi de söylüyorum. Isparta Halk Pazarı sorunu vardır. Bu sorun burası yıkılsın, beton yığını olsun sorunu değildir. Isparta halkının halk pazarı sorunu kapalı bir alanda Pazar yapabilecek bir sorunu var. Bu Isparta’nın temel sorunu buydu. Ama maalesef o zamanki idarecilere sözümü geçiremedik. Bizi de dinlemediler. Burayı Isparta’nın bira sorunu varmış gibi buraya bina dikmeye çalıştılar. Isparta’nın akciğeri olabilecek bir yeri, burada eskiden köy garajı vardı. Etraftaki, sokaklardaki esnaflar sıkıntılı. Köylü vatandaş tarım ürününü satıyordu. Buradaki esnaflar para kazanıyordu. Köyden şehre gelen vatandaş sayısı da azaldı. Ulaşımı oraya götürdük. Bu hala tartışılır. Orası için bir proje vardı. Külliye şeklinde. Altında köy garajı vardı. Üstü meydanlıktı. Bu projeyi hayata geçirebilirdik. Şimdi bina var. Trafiği sorun, sokak aralarında Pazar yapılıyor. Böyle bir şey Isparta’ya yakışıyor mu? Yakışmıyor. Şimdiki belediyenin de müteahhitle bir takım sorunları oldu. Ekim ayına bitiyor diyorlardı bitmedi. Bütün faturayı şu anki mevcut yönetime de kesmek doğru değil. Son 20 yıldaki herkesi suçu var. Herkesin bunun altında vebali var. Bütün siyasiler bunun altında kalmıştır diye düşünüyorum”

“O birilerini kınıyorum”

Sümer halı arazisi üzerine yapılacak olan bölge hastanesiyle ilgili açıklamalar yapan Antalya Mimarlar Odasını da eleştiren Özel, Artık önümüzde hiçbir engel yok. İhale süreci devam ediyor. 7 tane firma yeterlilik aldı. Şubat sonunda veya Mart başında ihale süreci başlıyor. Birde buraya devlet hastanesi yapılmıyor, özel hastane yapılıyor, alışveriş merkezleri yapılıyor diye açıklama yapmış Antalya Mimarlar Odası. Onların yapmış oldukları bu ifade cahilane bir ifadedir. Burada ne yapılmak istendiğini Sağlık Bakanlığının Kamu-Özel Ortaklığının internet sayfasına girsinler, baksınlar ondan sonra beyanatlar versinler. Isparta’da birileri de bunlarla işbirliği yapıyorlar ki davayı açıyorlar. Bunlarla birlikte olup, dava açmalarını sağlayan o birilerini de kınıyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum