Özel Bir İnsandı!

Özel Bir İnsandı!

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Kasım 2017 17:01
Özel Bir İnsandı!

Isparta Belediyesi, doğumunun yüzüncü yılı anısına ‘100 Fotoğrafla Doğumunun 100.Yılında Alparslan Türkeş” konulu Fotoğraf Sergisi açtı. IYAŞPARK AVM’de açılan fotoğraf sergisi 26 Kasım 2017 tarihine kadar açık kalacak. 

Isparta Belediye Başkanlığının Dünya Türklüğünün bilge lideri, sancaktarı son Başbuğ Alparslan Türkeş’in doğumunun yüzüncü yılı anısına ‘100 Fotoğrafla Doğumunun 100.Yılında Alparslan Türkeş” Fotoğraf Sergisinin açılışına Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, eşi Dilek Günaydın, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı İsa Yalçın, parti teşkilatları ile belediye meclisi üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.  

Fotoğraf sergisi açılış töreninde konuşan MHP İl Başkanı İsa Yalçın, “Belediye Başkanımızın bugün yapmış olduğu bu sergi, yüreğinde, ruhunda ülke sevdası taşıyan ve bu uğurda fedakârlıkları göze alarak uzun yıllardan buyana mücadele eden herkesin çok iyi anlayabileceği, çok anlamlı güzel bir şey” dedi. Başbuğ Alparslan Türkeş’in çok farklı bir insan olduğuna değinen İl Başkanı İsa Yalçın, “O’nun varlığını hep yüreğimizde hissettiğimiz ve yokluğuna asla alışamadığımız büyük bir insan” şeklinde konuştu. Vefatının ardından önemli manşetler atıldığına değinen Yalçın, “Bunlardan en ilginci olarak gördüğüm ve hatırladığım Yunanistan Dışişleri Bakanının ‘Bu dünyadaki en mert düşmanımızı kaybettik, üzüntülüyüz’ sözleridir. Bir siyasi hareket olarak çıktığı yolda kendisi bugün rahmetli olmasına, aramızda olmamasına rağmen partisinin, partililerinin ve bütün Türk dünyasının hala özlemle bağrına bastığı asla yerine birisinin konamadığı bir insan. Böyle güzel bir sergi beni bir ülkücü, Türk milliyetçisi olarak çok memnun etmiştir.  Emeği geçen başta belediye başkanımız olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum” görüşlerinde bulundu. 

Başbuğ Alparslan Türkeş’in kendilerine iki tane emaneti olduğunu kaydeden MHP İl Başkanı İsa Yalçın, “Bunlardan birisi Milliyetçi Hareket Partisi diğeri de Ülkü Ocaklarıdır. Bugün Türkiye’nin siyasi sıkıntı ve konjektüründen faydalanıp bir takım heves ve heyecanlara kapılanlar acaba 25 Kasım’ı, 4 Nisan’ı ne diye kutlayacaklar. Vasiyetine, emanetine sahip çıkmayanlar bir başka yerlerde Başbuğ’un siyasi mücadelesinin üzerinden pirim yaparak, siyaset yapmaya çalışanların hallerine gerçekten üzülüyorum. Bizler emanetine sonuna kadar sahip çıkacağız” diye konuştu. 

Rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş’in çok duygulu bir insan olduğunu aktaran Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, “Özel bir insandı. Fotoğraflarına baktığınızda bunları göreceksiniz. Duygulu, insan sever ama esası vatansever kurucu bir insan. Duygulu güzel tarafını anlatmak bazen cümlelerle anlatmak mümkün olmayabilir ancak bir fotoğraf sayfaları anlatır. Bunları bu sergiyi gezdiğimizde göreceğiz. Bu sergiyi açmamızın sebebi bu değerli insanın özelliklerini hissetmektir. Vatanseverliğini, sevgi dehasını, insanlığın dehasını ve milletin ve memleketin ve o ülkenin varlığını, özellikle Türk milletinin ve Türklüğün varlığını koyan insandır. 1997’de bir soğuk günde milyonlarca insanın ebediyete uğurladığı gündür. Arkasında bizlere vizyon, idealislik görüş bırakmıştır. Zannetmeyin ki, bir partiden birisi ayrıldı, bir başka yere geçti ve bu parti zayıfladı. Bu parti dünya durdukça kalacak ve bir gün mutlak ve mutlak Türkiye Cumhuriyetinin ve Türk milletinin istikbalinin gelecek ve yönetiminde yer alacaktır. Rahmetli Alparslan Türkeş bunun temelini atmıştır. Unutulmayan bir lider ve Başbuğ’dur. İlelebet bizlere yön ve vizyon verecek bir insandır” görüşlerinde bulundu. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.