Özel Çocuklar İçin Çay Partisi

Isparta Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Okul Müdürlüğü ve okul aile birliğinin ortaklaşa düzenlemiş oldukları çay partisinde öğrenciler ve evliler bir araya geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Ocak 2013 12:52
Özel Çocuklar İçin Çay Partisi

Ispartalıların yoğun katılımıyla Merko Düğün Salonunda düzenlenen birlik-beraberlik ve dayanışma çayına Vali Memduh Oğuz eşi Canan Oğuz ile birlikte katılarak özel çocukları ve ailelerini yalnız bırakmadılar.
Birbirinden güzel şiirlerin ve şarkıların söylendiği dayanışma gününde özel öğrenciler gönüllerince eğlendiler.

16’ncı çay partisini düzenlediklerini belirten Okul Aile Birliği Başkanı Hülya Yüceer; “Öncelikle destekleriyle her zaman yanımızda olan Sayın Valimize, değerli eşlerine ve Isparta halkına çok teşekkür ediyorum.
Çocuklarımızın becerilerini geliştirmek amacıyla okulumuz bünyesinde kurulan seramik, galoş, resim ve müzik gibi çeşitli atölyemiz var. Buradan elde edilecek olan gelir her yıl olduğu gibi yine bu atölyelerde çocuklarımızın ihtiyaçları karşılanmak üzere harcanacak. Tekrar destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Okul olarak 1997 yılından bu yana zihinsel yetersizliği bulunan çocuklara akademik ve toplumsal becerileri kazandırmaya yönelik eğitim verdiklerini belirten Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezi Müdürü Sedat Sarım; “15 yıldır sizlerin desteği ile okulumuzun çok mesafe aldığını görmekteyiz. Bugün verdiğiniz destekle de bir adım daha ileriye gideceğimize inanıyoruz. Dün yanımızda olduğunuz gibi bugünde yanımızda oldunuz. Başta Sayın Valim ve değerli eşleri olmak üzere destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Çok anlamlı bir birliktelik için bir araya geldiklerini belirten Vali Memduh Oğuz, ülkelerin medeniyet seviyesinin engellilerine verdiği değerle ortaya çıkacağının altını çizdi.
Vali Oğuz konuşmasında; “Şu manzarayı görüp duygulanmamak, etkilenmemek mümkün değil. Önemli bir toplumsal meselemiz olan engellilerle ilgili bu ortak çalışmayı, kim planladıysa, kim hazırladıysa ve kim katıldıysa hepsine teker teker kalbi teşekkürlerimi ve hürmetlerimi sunuyorum.
Milletlerin, ülkelerin medeniyet seviyesi; engellilerine vermiş olduğu hizmetle orantılıdır. Şehirlerin çağdaşlık düzeyi de aynı şekilde engellilere yaptığı hizmetle belirlenir. İnşallah bu manada Isparta İli engellilere hizmet konusunda en üst standardı yakalayarak Türkiye’ye örnek olma şerefini kazanacaktır. Buradaki topluluk bu konuda yüksek bir inancın olduğunu göstermektedir. İnşallah 2013 yılı engellilere yönelik bir atılım ve sıçrama yılı olacaktır. Bu duygularla tekrar emeği geçenlere ve katılanlara içten saygılarımı sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından engelli öğrencilerin oluşturduğu âşıklar atışması programa ayrı bir renk katarken, birbirinden güzel çalınan müzikler ile öğrenciler ve katılımcılar hoş vakit geçirdiler.
Program altın ve hediye çekilişiyle sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.