Özel Hüküm Olmasa Konya Duble Yolu Yapılamazdı

AK Parti Milletvekili Recep Özel, Eğirdir Gölü Özel hüküm çalışmaları yerine Su Kirliliği yönetmeliğinin uygulanması durumunda bugün Konya Isparta duble yolunun yapılmasının mümkün olmayacağını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Ocak 2013 16:02
Özel Hüküm Olmasa Konya Duble Yolu Yapılamazdı

Barla’da toplu hayvancılık projesinin Özel hüküm değil, üreticilerin ikendi aralarındaki problemden ötürü gerçekleşmediğini iletti.

AK Parti Milletvekili Recep Özel, MHP İl Başkanı İsa Yalçın’ın Eğirdir ilçesi Barla beldesinde uygulanması istenen toplu hayvancılık projesinin Özel Hüküm Yönetmeliği engeline takıldığı yönündeki açıklamalarına yanıt verdi. Burada bilgi eksikliği olduğunu aktaran Özel, “ Su Kirliliği Yönetmeliği’ne Özel Hüküm çalışması deniyor. Oysa Su Kirliliği yönetmeliği çok daha ağır hükümleri içeriyor. Bu yönetmelik Özel Hüküm çalışmasıyla bir kenara konuldu. Bakın Isparta Konya dubleyolu bu yönetmelik nedeniyle başlamıyordu. Barla’da entegre hayvancılık projesi var. Su Kirliliği Yönetmeliğine göre bu projeyi yapmanız mümkün değil. Şimdi gölü koruyacak mıyız mahvedecek miyiz? Biz gölü koruyacağız diyoruz. Gölü kirletme ihtimali olmasından ötürü bir sıkıntı yaşandı. Ama buna da çözüm getirildi. Belirli bir mesafede o proje uygulanabilecek. Burada kooperatiften kaynaklanan bir sıkıntı yaşandı. 34 kooperatif üyesinin 6’sı SYDV’den yardım alacaktı. Ama işe başladıkları için SYDV’den yararlanamıyorlar. Bu nedenle proje uygulanamadı. 6 üye tamamlanırsa yapılabilir. Bunun Su Kirliliği veya Özel Hüküm ile ilgisi yok” açıklamasında bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum