Özel İdare'de Mutabakabata Varıldı

Isparta Valisi Memduh Oğuz ile Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yıkımı tamamlanmak üzere olan Özel İdare eski Binası alanının yer altı otoparkı ve üstünün de yeşil alan olarak düzenlenmesi noktasında mutabakata vardı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Nisan 2013 16:53
Özel İdare'de Mutabakabata Varıldı

Vali Oğuz, “Bu meydanın altına ekonomik değeri olan herhangi bir şey yapılabilir. Üstü park olsun diye düşünüyorum” derken, Başkan Günaydın da, “Şehir meydanları bir şehrin önemli bir kimliğidir. Burası Sayın Valimizin de dediği gibi fevkalade güzel bir yeşil alan olabilir” şeklinde konuştu.

Isparta Valisi Memduh Oğuz ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Vatan Mahallesi Camii’nde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde bir araya geldi. Birlikte yemek yiyen Vali Oğuz ve Başkan Günaydın, Özel İdare eski Binası’nın bulunduğu alanın altının yer altı otoparkı, üstünün ise yeşil alan olarak kullanılması noktasında mutabakata vardı.

Açıklama Isparta Valisi Memduh Oğuz’dan geldi. Yemek esnasında açıklamada bulunan Vali Oğuz, Kutlu Doğum Haftası’nın bu sene insan onuru, insan izzeti mevzuu ile birlikte kutlandığına dikkat çekerek, insan onuru ve izzetinin olduğu gibi şehirlerinde izzeti ve onuru olduğundan bahsetti. Isparta Valisi Memduh Oğuz konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede şu görüşlerde bulundu:

“Şehirlerin izzeti, onuru esas itibariyle altyapısıyla, şehir mimarisiyle belli olur. Dün epeyce düşündük. Bizim Özel İdare Binası yıkılınca ortada bir boşluk meydana geldi. Isparta bu kadar sıkışmış. Ben dedim ki, ‘yarın belediye başkanımızla da konuşalım, mümkünse burayı yeşil alan olarak bırakalım’ Burada yerin üstünü nasıl değerlendirelim meselesine girmeyelim, buradaki fikir alışverişini yerin altına yöneltelim.

Buranın üstü boşluk çok yakıştı, bir park olsun, bir yeşil alan olsun. Yanda bizim çok değerli tarihi bir eserimiz Kavaklı Camii var. Burası halkın da bir meydanı. Bu meydana ne yaparsanız yapın çok güzel olmayacak gibi gözüküyor. Ama bu meydanın altına ekonomik değeri olan herhangi bir şey yapılabilir. Üstü park olsun diye düşünüyorum.

Şimdi Belediye Başkanımızla da konuştuk. Belediye Başkanımızda ‘efendim çok güzel, bende sizin bu fikrinizi desteklemek ve teyit etmek için orayı bir gecede şahane park yaparım’ dedi. Bu masada konuşulmuş bir konu, ancak hemen şimdi konuşulmuş ve akla gelmiş bir şey değil. Ben günlerdir bunu düşünüyorum.

Buraya sıkışmış bir Isparta’yı, yeni bir bina daha yapıp biraz daha sıkıştırmak yerine burayı yeşil alan olarak bırakmak inşallah çok daha güzel olacak. Bu bir fikirdir. Belediye Başkanımızla şu an mutabıkız, inşallah diğer ilgililerle de bu konuda mutabık oluruz. Zaten esas itibariyle şehrin imar düzeni ile ilgili belediye mevzuatıdır bu.

Hem Vali, hem de birey Memduh Oğuz olarak, Isparta’ya yerleşmeye karar vermiş, burada ömrünün sonunu geçirmek isteyen, mümkünse Isparta’da defnedilmek isteyen bir kardeşinizim. Buranın meydan olması benim de hoşuma gidiyor. İnşallah bunu başkanımla beraber yaparız” dedi.

Isparta Valisi Memduh Oğuz’un açıklamalarından mutluluk duyduğunu ifade eden ve fiziksel anlamda meydanların önemli olduğuna dikkat çeken Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ise, “Özellikle şehrin merkezindeki ana meydanlar çok önemlidir. Her insan bir şehir meydanına gelir. Yabancı insanlarda bu meydanı görür. Şehir meydanları bir şehrin önemli bir kimliğidir. Burası Sayın Valimizin de dediği gibi fevkalade güzel bir yeşil alan olabilir.

Özel İdare alanının hemen arkasında da 2.5 milyon liralık bir yatırım yapmıştık. Bu alanı otopark alanı olarak kamulaştırdık. Gönüllü olarak vatandaşlarımızdan satın aldık. Şu anda bir iki parçamız kaldı, onu da almış sayılırız. Çok geniş bir alan, bu alanı özel idare alanıyla birleştirerek geniş bir meydan yapabiliriz. Bu meydanın altını da 4 katlı yer altı otoparkı yapacağız. Buna ihtiyaç var.

Otopark inanın şu Isparta’mıza ekmek kadar ihtiyaç. İhtiyaç olan bir şey daha var, oda şehir meydanları. Altını otopark, üstünü de yeşil alan, meydan yapıyoruz. Bizim aldığımız alan 4 bin 500 metre kare. Buranın meydandan görünüm diğer meydanın görünümünü de vadi gibi ortaya çıkarıyor. Kaymakkapı Meydanı’ndan baktığımızda Özel İdare meydanını görüyoruz, onu görürken, arkasındaki büyük yeşil alanı da görüyoruz. Özel İdare Meydanı, arkadaki 4 bin 500 metrekarelik alanla ikizleşiyor, bütünleşiyor. Böylelikle şehrimizin Kaymakkapı, Hükümet Meydanları yapılacak olan bu meydanla birbirine ulaşmaya başlıyor. Bu meydan yapıldığında şehir bir kat daha değerleniyor. Değer kazanıyor, Isparta çok güzel olacak. Sayın Valimizin bu görüşü Isparta şehirciliği güzelliği açısından beni çok sevindirdi. Bu görüşünden dolayı Sayın Valimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, hem belediyenin 4 bin 500 metrekarelik alanı hem de Özel İdare binasının bulunduğu alanın bütün olarak bir projesinin de hazır olduğunu ve Vali Memduh Oğuz’a bu projeleri sunacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum