Özel Kız Yurdunda Yangın Paniği

Isparta'da Özel bir kız Öğrenci Yurdu’nda elektrikli ısıtıcıdan çıktığı tahmin edilen yangında, 1 öğrenci dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Aralık 2011 17:14
Özel Kız Yurdunda Yangın Paniği

Isparta'da Özel bir kız Öğrenci Yurdu’nda elektrikli ısıtıcıdan çıktığı tahmin edilen yangında, 1 öğrenci dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

Yurtta yaklaşık 5 bin TL maddi hasar oluştuğunu belirten İtfaiye Müdürü Açar, elektrikli ısıtıcıların dikkatli kullanılması gerektiğinin altını çizdi.

Dere Mahallesi’nde bulunan Kız Öğrenci Yurdu’nda önceki gün akşam saatlerinde çıkan yangın paniğe neden oldu. Yurttaki yangında 1 öğrenci dumandan etkilenerek ambulansla Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Yurdun yatakhane kısmında başladığı belirtilen yangını söndürmek için 3 itfaiye aracı ile 10 itfaiye eri seferber oldu.

Merkeze uzak bölgede bulunan Dere Mahallesi’ndeki yurda ulaşmakta güçlük çeken itfaiye ve polis güçleri, buzlu yollarda zor anlar yaşadı.
Yaklaşık yarım saat süren hummalı bir çalışma sonunda yurdu tamamen tahliye eden itfaiye ekipleri, söndürme ve soğutma çalışmalarını tamamladıktan sonra olay yerinden ayrıldı.

Elektrikli ısıtıcıdan çıktığı tahmin edilen yangında yaklaşık olarak 5 bin TL maddi hasar oluştuğunu aktaran Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürü Halil Açar, “ Vatandaşlarımız, elektrikli ısıtıcıları uzun süre çalıştırdığında, büyük kayıplara neden olan yangınlar çıkabiliyor. Bu konuda gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekiyor. Klima ve buna benzer ısınmakta kullanılan araçlar dikkatli kullanılmalıdır” dedi.

Öte yandan çıkan yangında dumandan etkilenen 22 yaşındaki Pakize Güner de Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Ciddi bir durumun olmadığı aktarılan genç kızın tedavisinin ardından taburcu edileceği kaydedildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Feti KILIÇ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.