‘Özel’ Öğrencilerin 23 Nisan Sevinci

‘Özel’ Öğrencilerin 23 Nisan Sevinci

Yayınlanma:
‘Özel’ Öğrencilerin 23 Nisan Sevinci

Isparta Özel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Uygulama Merkezi’nde eğitim – öğretim gören öğrenciler 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını bir gün önceden ve doyasıya kutladılar.

Atatürk’ün Türk Çocuklarına hediyesi olan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 99’uncu yıldönümü bugün coşkuyla kutlanacak. Bu doğrultuda, dün saat 10.00’da engelli öğrencilerin eğitim öğretim gördüğü Ayazma Mahallesinde bulunan Isparta Özel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Uygulama Merkezi’nde bir kutlama programı gerçekleştirildi. Törene; Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yıldırım, Belediye Meclis Üyesi Hasan Hüseyin Akagündüz, Okul Müdür ve öğretmenleri ile öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

SARIM; “BU COŞKUYU BİZİMLE
PAYLAŞTIĞINIZ İÇİN MUTLUYUZ”
Saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesiyle başlayan törenin açılış konuşmasını Okul Müdürü Sedat Sarım yaptı. Sarım konuşmasında; “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle okulumuza yaptığınız ziyaretten ve programımıza katılımınızdan dolayı okul olarak büyük mutluluk duyduk. Atamızın çocuklarımıza armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm çocuklarımız tarafından olduğu gibi bizim çocuklarımız tarafından da coşkuyla kutlanıyor. Biz de okul olarak Bayram sevincini yaşıyoruz. Bu coşkuyu bizlerle paylaştığınız için çok mutluyuz.

“BU BAYRAM BARIŞ VE KARDEŞLİK
DEĞERLERİNİN PEKİŞTİĞİ BİR BAYRAMDIR”
23 Nisan Dünya çocuklarının katılımıyla kutlanan, barış ve kardeşlik gibi yüce değerlerin içtenlikle paylaşılmasına, dünyaya yayılmasına, farklı kültürlerin ortak düzlemde buluşmasına ve kaynaşmasına aracılık eden bayramdır. Sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle bugüne anlam katan tüm çocuklarımızın bayramını en içten duygularla kutluyorum. 23 Nisan sadece eğlence amacıyla kutlanan bir bayramın adı değil, bağımsızlığın, özgürlüğün ve insan haklarının simgesi olan önemli bir günün adıdır.

“OKULUMUZDA 175 ÖĞRENCİMİZE
EĞİTİM VERİYORUZ”
23 Nisan 1920’de, hür iradesiyle zafere ve başarıya inanmış, bağımsızlık tutkusuyla gönülleri tutuşmuş bir millet; birlik ve beraberlik içinde büyük güçlüklerin üstesinden nasıl gelineceğini tüm dünyaya göstermiştir. Vatanımız, Cumhuriyetimiz nesilden nesile aktardığımız en büyük değerimizdir. Bu değeri gelecek nesillere taşımak için, toplumun bütün fertleri olarak ne yaparsak yapalım, en iyisini yapmaya çalışmalıyız. Çalışmak kendimize, ailemize, milletimize vatan borcu, namus borcudur. Bu vatan için bu millet için çok çalışmalıyız. Okulumuzda normal eğitim imkânlarından faydalanmada güçlük yaşayan, zihinsel yetersizlikten etkilenmiş, beş farklı tür ve kademedeki 175 öğrencimize temel akademik, iletişim, kavramsal, sosyal uyum becerileri ile iş ve mesleki beceriye dayalı eğitim vermekteyiz.

“AMACIMIZ, ÖZEL ÖĞRENCİLERİMİZİN TOPLUM
HAYATINDA DAHA ÇOK YER ALMALARINI SAĞLAMAK”
Özel eğitime ihtiyacı olan çocuklara hizmet veren bir Özel Eğitim Okulu olarak Amacımız; toplumsal hayatın her alanında öğrencilerimizin daha çok yer almalarını sağlamak ve kendi başlarına yaşamlarını sürdürebilmelerine yetecek bilgiler ve beceriler kazandırmaktır. Okulumuzu, günümüz şartlarına uygun olarak sürekli geliştirme çabası içindeyiz. Okulumuzca gerçekleştirilen bu tür etkinlikler öğrencilerimizin sosyal ve psikolojik ihtiyaçlarının karşılanmasına ve toplumla bütünleşmelerine büyük katkılar sağlamaktadır. Bu tür etkinlikleri öğrencilerimizin eğitimlerinin bir parçası olarak görmek de mümkündür.

“ÖZEL ÇOCUKLARIMIZIN SORUNLARI,
HEPİMİZİN ORTAK SORUNUDUR”
Az sonra 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle öğrencilerimizin hazırlamış oldukları gösterileri büyük bir onur ve gururla izleyeceğiz. Bizlere bu gururu yaşatan öğrencilerimize, öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Okulumuzda eğitim gören öğrencilerimizin birçoğu yeterlilikleri ölçüsünde gösterilerimizde görev almış, gösterilerdeki kostüm, dekor vb. araç gereçler okulumuzca hazırlanmıştır. Özel çocuklarımızın sorunları, hepimizin ortak sorunudur. Onların toplumun vazgeçilmez bir parçası olarak hayatın içinde daha aktif olmalarına yönelik imkânlara tümüyle kavuşmaları en büyük dileğimizdir. Bu anlamlı günde ziyaretinizden dolayı okulum adına hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

KUBALI; “SİZLERE VALİMİZİN
SELAMINI GETİRDİM”
Vali Yardımcısı Hakan Kubalı da yaptığı konuşmada; “Sizlere sayın Valimizin selam ve sevgilerini getirdim. 23 Nisan Mustafa Kemal Atatürk’ün siz çocuklara armağan ettiği ve Dünyada bir benzeri olmayan müstesna bir bayramdır. Hepinizin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi. Törende yapılan konuşmalardan sonra öğrenciler tarafından skeçler sunuldu, şiirler okundu ve tören sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.