Özel Yeni Anayasa Bireyi Ortaya Çıkarmalı

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, yeni anayasanın Türkiye'nin ihtiyacı olduğunu belirterek, "Yeni anayasamız herkesin kendini bulabildiği, ifade edebildiği, bireyi ortaya çıkaran bir anayasa olmalı" dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Mart 2012 17:51
Özel Yeni Anayasa Bireyi Ortaya Çıkarmalı

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, yeni anayasanın Türkiye'nin ihtiyacı olduğunu belirterek, "Yeni anayasamız herkesin kendini bulabildiği, ifade edebildiği, bireyi ortaya çıkaran bir anayasa olmalı" dedi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından SDÜ Davraz Otel'de "Yeni Anayasada Gençliğin Tanımı ve Gençlik" konulu çalıştay düzenledi. Çalıştaya, Isparta Milletvekili Recep Özel, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız ile Prof. Dr. Numan Tamer, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretim üyeleri, Türkiye'deki farklı üniversitelerin öğrenci konseyi başkanları ve öğrenciler katıldı.

Çalıştayın açılışında konuşan AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Türkiye'nin  geçmişten bugüne anayasa konusunda yaşadığı sürece değinerek,"Yeni anayasa Türkiye'nin bir ihtiyacıdır. Yeni anayasamız herkesin kendini bulabildiği, ifade edebildiği, bireyi ortaya çıkaran bir anayasa olmalı, her görüşten insan bu benim anayasam diyebilmeli" dedi.

Özel, özgür bir anayasayı halkın gündemine getirmenin herkesin görevi olduğunu vurgulayarak, "Biz millete hizmet, 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışındayız. Bu tarz etkinlikler, birliktelikler ile gelecek nesillere çok daha güzel ortamlarda yaşama fırsatı sunacağız" diye konuştu.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ise anayasanın toplumları bir arada yaşatma yönünde ortaya konan, bireylerin katılımını içeren ortak bir sözleşme olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin hazırlanacak yeni bir ortak sözleşmeyle altın fırsat elde ettiğini ifade eden İbicioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Anayasa toplumun tüm düşüncesini, beklentisini, hassasiyetini dikkate alarak hazırlanmalıdır. Anayasanın toplumun kültürüne, sosyoekonomik müktesebatına, beklentilerine, değerlerine ters olması düşünülemez. Toplumun dokusuna uygun olmayan anayasa, devletle halk arasında uçurum oluşturur, sıkıntılar meydana getirir. Toplumsal huzur, barış, ekonomik gelişme açısından herkesi kucaklayacak, kendi dokumuza uygun, oldukça özgür bir anayasamız olmalı" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.