Özel: 'Yeni Anyasa Biz Yaptık Mantığı İle Olmayacak'

12 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk gündem maddesi olması beklenen yeni anayasa ile ilgili AK Parti 2. Sıra Isparta Milletvekili Adayı Recep Özel önemli açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Mayıs 2011 13:22
Özel: 'Yeni Anyasa Biz Yaptık Mantığı İle Olmayacak'

12 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk gündem maddesi olması beklenen yeni anayasa ile ilgili AK Parti 2. Sıra Isparta Milletvekili Adayı Recep Özel önemli açıklamalarda bulundu.

Aynı zamanda Avukat olan AK Parti Adayı Recep Özel, insan merkezli, darbeye dayanıklı ve özgürlüklerin ön planda tutulduğu bir yeni anayasa yapmak için çalışacaklarını söyledi.

AK Partili Özel sözlerini şöyle sürdürdü: “Tabi ki mevcut yürürlükte bulunan anayasa 1982 yani 80 darbesinin ürünü bir anayasa. Zaman zaman kısmi değişiklikler olsa da artık tamamen sivil bir anayasa artık Türkiye’nin ihtiyacı. Bunda herkes ve herkesim hemfikir. Daha insan merkezli, daha özgürlüklerin ön plana alındığı, yasa dışı oluşumların olmadığı ve artık ülkemizde darbelerin bir daha yaşanmadığı, milletin ön planda olduğu bir anayasa için düğmeye basacağız. Partimiz 2007 yılında yapılan seçimlerin ardından yeni anayasa için çalışmalarını başlatmıştı. Ama arkasından hemen arkasından Anayasa Mahkemesi tarafından bir kapatılma davası ile karşı karşıya kalındı. Ondan sonra da kalmıştı bu çalışma. Şimdi de bunu yeniden Türkiye’nin gündemine taşınmak arzulanıyor.”

“YENİ ANAYASA BİZ YAPTIK MANTIĞI İLE OLMAYACAK”
Yeni anayasa oluşturulurken Türkiye’deki tüm kesimlerin katkıda bulunması gerektiğine dikkat çeken AK Parti Milletvekili Adayı Özel, “Yeni anayasa biz yaptık mantığı ile olmayacak. Yeni yasayı toplumun tüm kesiminin desteği ile çıkarmak AK Parti’nin öncelikleri arasındadır” dedi.

AK Parti 2. Sıra Isparta Milletvekili Adayı Av. Recep Özel sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu sadece AK Parti’nin işi olmamalı. Türkiye’de yaşanan herkesimin her siyasi partinin gerek meclis içi gerekse meclis dışı bu herkesin meselesi olmalı. Çünkü anayasa birey ile devlet arasında sözleşme. Bunu ne kadar sorunsuz, bireyi mutlu edebilen bir formatta oluşturulabilirse ne kadar kapsayıcı şekilde olabilirse başarı derecesi o kadar yüksek olur. Ülkemizin 2023 hayalleriyle, dünyanın 10’uncu ekonomisi büyük ülke hayallerimiz, 2 trilyon gayri safi milli hasılamız hayallerimiz birazda bundan geçiyor. Bu yeni anayasayı toplumun tüm kesiminin desteği ile çıkarmak AK Parti’nin öncelikleri arasındadır. Biz yeni anayasayı yaparken de herkesin dediklerini de dikkate alarak çalışma yürüteceğiz. Biz yaptık mantığı anlayışı olmayacak. En uç köşedeki topluluğun, en ufak topluluğun bile haklarını en kâmil manada korunması ve muhafaza edilmesi gerekir. Gerçekten 24’üncü dönem meclisi olarak bunu başarabilsek Türkiye’nin damga vurabilecek bir dönem olacaktır. Bu da AK Parti’ye nasip olacaktır inşallah. Bundan sonra da milletimizin önünde ayağına pranga olan, engel olan hiçbir şey kalmayacaktır. Bunları ve bütün kazanımları kalıcı hale getireceğiz.”



Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum