‘Özel’e ‘İnce’ Mesaj

Partisinin programlarına katılmak için Isparta’ya gelen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, AK Parti Milletvekili Recep Özel’e göndermede bulunarak “Burada özel bir arkadaşımız var. Isparta’nın nüfusu neden düştü, ona bir sormak lazım” dedi.

Yayınlanma:
‘Özel’e ‘İnce’ Mesaj

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, partisi tarafından düzenlenen konferansa katılmak için Isparta’ya geldi. Beraberinde Parti Meclisi Üyesi Emel Yıldırım, İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner ile birlikte partililerle buluşan Muharrem İnce, bilinen sivri dilli üslubuyla hükümete yüklendi.

ANCAK BU KADAR CAHİL BİR BAŞBAKAN OLABİLİR
İnce, konferans öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada “Başbakan Manyas’ta yaşanan olayları Kerbela olaylarına benzetmiş. Ancak bu kadar cahil bir başbakan olabilir. Manyas’ta yezit birden fazla. Ama Kerbela’da bir tane yezit var. Orada silah, mühimmat yardımını kimler yapıyor bir bakmak lazım” ifadelerini kullandı.

ISPARTA’NIN NÜFUSU NEDEN DÜŞTÜ
Isparta’nın milletvekili sayısının 5’ten 4’e düştüğünü hatırlatan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “Isparta’nın beş olan milletvekili sayısı dörde düşmüş. Şimdi sormak lazım tabi, ne oldu da düştü? Bu nüfus nasıl azaldı?” ifadelerini kullandı.

MİT KANUNUNU HATIRLATTI
AK Parti Isparta Milletvekiline de sert eleştiriler yönelten İnce, “Isparta’da özel bir arkadaşımız var. Hani MİT kanunu hazırlayıp eline vermişlerdi ya; işte o arkadaşımız. O laf atmayı çok iyi beceriyor. Şimdi siz o Isparta’ya geldiğinde bir sorun bakalım; Isparta’nın nüfusunu, Özel Yetkili Mahkemeleri bir sorun ona” diye konuştu.

ONLAR SİYASİ NEZAKETSİZLİKTEN GELİYOR
CHP’nin siyasi bir terbiyeden geldiğini kaydeden İnce, “Biz siyasi bir terbiyeden geliyoruz. Ama onlar siyasi nezaketsizlikten geliyor. Her ağzını açtığında İsmet İnönü’ye, Süleyman Demirel’e hakaret ediyor. Süleyman Demirel Cumhurbaşkanı olduğunda onu ilk ziyaret eden isim, şimdi dokuzuncu Cumhurbaşkanına koyun diyor” dedi.

BAŞBAKAN’IN ISPARTA MİTİNGİNE DE GÖNDERME YAPTI
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2 Haziran’da Isparta’da yaptığı miting konuşmalarını da hatırlatarak “Başbakan size 2 Haziran’da ilçe başkanlarının PKK tarafından kaçırıldığını anlatıyordu. Bayrak, ezan, cami diyordu. Halbuki o aralarda İmralı, Kandil, Apo diyormuş. Meğer, camileri hazineye satıp AKP’li belediyelerin borçlarını kapatıyormuş. Yalan söylüyormuş demek ki. Isparta meydanında başka, Ankara’da başka konuşuyormuş. Türklük Anayasa’dan nasıl çıkarılır, Apo nasıl serbest bırakılır onların hesaplarını yapıyorlarmış demek ki” şeklinde konuştu.

BAŞBAKAN KELLE DERSE AKİLİ DE TELEF OLDU DER
Son günlerde sık sık protestolarla anılan Akil İnsanlar heyetine de değinen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “Başbakan şehide kelle derse, onun akili de şehide telef oldu der. Eskiden teröristlere çapulcu denirdi. Ama şimdi bunlar Akil İnsanları protesto edenlere çapulcu diyor” ifadelerini kullandı.

Gazetecilere yaptığı açıklamanın ardından Kültür Sineması’nda partililerle buluşan Muharrem İnce, burada büyük bir ilgiyle karşılandı.

YEREL SEÇİMLER İKTİDARA SIÇRAMA SEÇİMLERİ OLACAK
Programdan önce partililere seslenen İl Başkanı Vedat Şenol ise, “11 Ay sonra bir yerel seçim var. Bu yerel seçimler CHP’nin iktidara sıçrama seçimleri olacak. Türkiye AKP iktidarı ile iliğine kadar sömürüldü. Parçalanma noktasına getirildi. Türkiye Ortadoğu’da savaş kışkırtıcılığı yapar hale geldi. Bir ayrışma sürecine sokuldu” dedi.

PARTİ İÇİ TARTIŞMALARA SON
Parti içi tartışmalara da üstü kapalı değinen İl Başkanı Şenol, “Hiç kimse birbiri ile uğraşmasın. Artık tek bir parolamız var; o da Çalışmak, çalışmak, çalışmak” dedi.

APOLETSİZ RECEP PAŞA
İl Başkanı Şenol’un ardından alkışlarla ve parti marşlarıyla kürsüye gelen Grup Başkanvekili Muharrem İnce, sözlerine Nazım Hikmet’in bir şiiri ile başladı. İnce, “Ben gençken bunları okurdum. O zaman apoletli bir paşa vardı. Kenan Paşa. Şimdi 50 yaşına geldim. Şimdi de apoletsiz bir paşa var. Recep Paşa” ifadelerini kullandı.

Programda partisinin çalışmaları hakkında bilgiler veren Muharrem İnce konuşması boyunca hükümete sert göndermelerde bulundu. Partililer daha sonra da Barida Otel’s de düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.