Özelleştirme Mağdurları

Tedaş’ın Özelleştirilmesinin Ardından İş Akitlerine Son Verilen 100’ün Üzerindeki İşçi; maaş farkları, kıdem tazminatı ve ihbar tazminatları alamadıkları için mağdur olduğunu söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Eylül 2013 17:33
Özelleştirme Mağdurları

AJANS32'NİN ÖZEL HABERİ  

Antalya, Isparta ve Burdur'a hizmet veren Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş'nin özelleştirilerek Cengiz-Kolin-Limak Ortak Girişim Grubu'na devredilmesinden sonra iş akitlerine son verilen yüzün üzerindeki işçi maaş farkları, kıdem ve ihbar tazminatları ödenmediği için mağdur olduğunu ileri sürdü.

VALİ ÖZKAN İLE GÖRÜŞMEK İSTEDİLER
Firma yetkilileriyle görüşme taleplerine olumlu yanıt alamayan işçiler, aralarından belirlediği yaklaşık 30 kişi ile Valilik Binasına giderek Vali Vahdettin Özkan ile görüşmek istedi. Vali Özkan’ın makamında olmaması nedeniyle Vali Yardımcılarından Bekir Sıtkı Hanlıoğlu ile görüşen işçiler yaşadıkları mağduriyeti Vali Yardımcısı Hanlıoğlu’na anlattı.

‘BİMER’E ŞİKAYET ETTİK’
İşçiler görüşme sonrasında Ajans32 muhabirine yaptıkları açıklamalarda şirket bizi işten çıkardı, ancak ne kıdem tazminatımız, ne ihbar tazminatımız ne de maaş farklarımız ödenmedi. Firma yetkililerine gittik, ama bizimle görüşmeyi kabul etmediler. Durumu BİMER’e de şikayet ettik. Antalya ve Burdur’da da bu durumun farklı olmadığını biliyoruz” ifadelerini kullandılar.ajans32

'ÖZELLEŞTİRME MAĞDURUYUZ'
Ajans32’ye konuşan işçiler dünyanın en büyük havaalanının ihalesini alan bir şirketin, işçileri mağdur etmesine anlam veremediklerini belirterek “Biz tam anlamıyla özelleştirme mağduruyuz. Kredilerimizi, ev kiralarımızı ödeyemez hale geldik. Yakında elektrik faturalarını da ödeyemediğimiz için, yıllarca çalıştığımız kurum gelip elektriğimizi kesecek” dedi.ajans32

TECRÜBELİ İŞÇİLERE İŞ TEKLİF ETMEDİLER
Özelleştirme sonrasında şirketin kendilerine çalışma teklif etmediğini kaydeden işçiler; “Biz tecrübeli işçiler olarak özelleştirme sonrasında firmanın bize çalışma teklif etmesini bekledik. Ama ne yazık ki öyle bir teklif bile bize yapılmadı” diye konuştu.

İŞTEN ÇIKARILACAĞIMIZ TEBLİĞ EDİLMEDİ
Kendilerine işten çıkarılacakların tebliğ edilmediğini ifade eden özelleştirme mağduru işçiler, “Bize işten çıkarılacağımız belli bir süre önceden tebliğ edilmedi. Çalıştığımız sırada telefonla aranarak işten çıkarıldığımızı söylediler” dedi.ajans32

VALİ YARDIMCISINA ANLATTILAR
Yaşadıkları mağduriyeti Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Hanlıoğlu’na anlattıklarını kaydeden işçiler, “Sayın valimiz sağolsunlar bizi dinledi ve sıkıntımızı anladılar. Kendisinin gerekeni yapacağını ümit ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum