Özen Kendini Mahkemede Böyle Savundu

Özen Kendini Mahkemede Böyle Savundu

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Ocak 2017 15:29
Özen Kendini Mahkemede Böyle Savundu

Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanan duruşmaya  haklarında "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçundan  eski BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen ile BAKA çalışanları Ali Galip Bilgili, Lokman Pehlivan, Kamil Deniz Demirbaş, Muhammed Muhsin Vural, Özer Metin ve tutuksuz sanıklar Bayram Altıntaş,Mehmet Candan ve Sadettin Dikmen katıldı.

                 Duruşmada ilk olarak  sanıkların yüzüne İddianame  okundu daha sonra sanık savunmalarına geçildi. Eski BAKA Genel Sekteri Özen, 18 ay BAKA Genel sekteri olarak görev yaptığını, daha önce özel ve uluslararası şirketlerde görevlerde bulunduğunu belirterek, FETÖ'nün  herhangi bir toplantısına katılmadığını söyledi.  Özen, 15 Temmuz günü Solo Türk ile çekilmiş fotoğraf ve görüntülerinin kişisel Facebook sayfasında paylaşmasına ilişkin  "Havacılığa ilgim var. Özel bir uçuş okulunda öğrenciyim. 13 Temmuz günü Solo Türk, bir gösteri için Antalya'ya geldi. Ben de onları ziyaret ettim ve uçakla video ve fotoğraf çektirdim. Bunları whatsapptan arkadaşlarıma gönderdim. Onlar bu görüntüleri kendi sosyal paylaşım sitelerinde paylaşınca bende kendi sayfamdan paylaştım. Bu paylaşımdan 'darbeyi biliyordu' yorumlarında bulundular bu doğru değil" açıklamasında bulundu.  Mahkeme Başkanı Hacı Mustafa Yazıcı'nın , Martin Luter King ile FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'i karşılaştıran bir makaleyi paylaşıp paylaşmadığı yönündeki soruya  Özen, bu makaleyi bir arkadaşının paylaştığını, incelemek için makaleyi açtığını ancak paylaşmadığını, paylaşmıssa da bunu yanlışlıkla yaptığını aktardı.  

 İddianamede Özen'in BAKA'daki FETÖ yapılanmasını yok etmek için göreve geldiği yönündeki ifadelerini okuyan Mahkeme Başkanı Yazıcı, "Neden FETÖ üyesi kişilerin tespit etmediğini "  sordu. Özen bu soruya "Göreve geldikten sonra gözlem yapmaya başladım. Ancak emniyet istihbarattan ve MİT'ten bana herhangi bir şey gelmedi"  yanıtını verdi. Özen, Fenerbahçe'yi tuttuğunu  FETÖ'nün takımına karşı kurduğu kumpasa karşı İstanbul'daki protesto gösterilerine katıldığını da söyledi

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.